Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Τσίπρα και του ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Τσίπρα και του ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος του ανακοίνωσε την ημερομηνία των νέων εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Δευτέρας (22/5) είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και του ανακοίνωσε την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών.

Λίγο μετά την συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με την Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την οποία και ενημέρωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τηλεφωνικά τον Αλέξη Τσίπρα καθώς και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς (Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Κυριάκο Βελόπουλο) και τους ανακοίνωσε ότι πρόθεσή του οι εκλογές να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με τον ίδιο προγραμματισμό, του ανέφερε ότι την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται η ορκωμοσία της νέας Βουλής, η οποία προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου και τη Δευτέρα 29 Μαΐου η διάλυσή της, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Όπως τονίζει η κυβέρνηση: «Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου».