Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Επιστρέφω τη διερευνητική το απόγευμα» (vid)

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Επιστρέφω τη διερευνητική το απόγευμα» (vid)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει τηλεφωνικά με τους αρχηγούς για να τους ενημερώσει για την πρόθεσή του να μην αξιοποιήσει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να του αναθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τη σαρωτική νίκη που πέτυχε χθες το κόμμα του με 40,79% και 146 έδρες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναμενόταν, ενημέρωσε την κ.Σακελλαροπούλου πως θα επιστρέψει την διερευνητική εντολή το απόγευμα, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης. Η

«Θεωρώ ότι οι εκλογές ήταν ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας. Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφές, θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή.

Θεωρώ χρέος μου να συμβάλω ώστε να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα αυτό το εμπόδιο της απλής αναλογικής. Προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα και να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.