Δεν θα χρησιμοποιήσει την διερευνητική ο Μητσοτάκης: Πάνε νωρίτερα οι νέες εκλογές

Δεν θα χρησιμοποιήσει την διερευνητική ο Μητσοτάκης: Πάνε νωρίτερα οι νέες εκλογές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει την διερευνητική και θα προχωρήσει σε νέες εκλογές.

Τις προσδοκίες ακόμα και των στελεχών της ξεπέρασε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαϊου και η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα του για το πως θα κινηθεί την επομένη μέρα.

Το πρωί της Δευτέρας (22/5, 11:00) ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας αναμένεται να παραδώσει επίσημα τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται στη συνέχεια, ως το απόγευμα, να λάβει τη διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, την οποία ωστόσο δεν θα αξιοποιήσει και όπως όλα δείχνουν θα την παραδώσει άμεσα.

Στην Πειραιώς και το Μαξίμου εκτιμούν ότι η διαδικασία των διερευνητικών θα είναι πολύ σύντομη και ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσουν με αντίστοιχο τρόπο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να εξαντληθεί το συνταγματικό περιθώριο των εννέα ημερών για τις διερευνητικές διαβουλεύσεις.

Έτσι, η σκέψη-εισήγηση για εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν (2 Ιουλίου), δηλαδή στις 25 Ιουνίου, δυνητικά είναι εφικτή και κερδίζει έδαφος. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα, σε σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες.