Εκλογές 2023: Τα πρώτα σχόλια των κομμάτων μετά τo exit poll (vids)

Εκλογές 2023: Τα πρώτα σχόλια των κομμάτων μετά τo exit poll (vids)
Τα exit poll βγήκαν μόλις έκλεισαν οι κάλπες των εκλογών και ήδη αρχίζουν να ενσωματώνονται και τα πρώτα αποτελέσματα.

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας δείχνει το κοινό exit poll των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, αφού η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη.

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων

Συγκρατημένη αισιοδοξία φαίνεται να επικρατεί στο «στρατηγείο» της Νέας Δημοκρατίας.

Στελέχη του κόμματος μετά την ανακοίνωση των exit polls έλεγαν τα εξής συνομιλώντας με δημοσιογράφους: «Εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ας κάνουμε λίγη υπομονή»

«Ας περιμένουνε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα».

ΚΚΕ: «Περιμένουμε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα»

Στο ΚΚΕ που στο υψηλό ενδεχόμενο φαίνεται να συγκεντρώνει μέχρι και 8% τονίζουν πως «περιμένουμε και εμείς τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, ωστόσο, ο μηχανισμός του κόμματος έχει μια πρώτη εικόνα από την εκλογική μάχη για την οποία υπάρχει μια ικανοποίηση. Δώσαμε πάντως έναν πολύ ωραίο αγώνα».

Ικανοποίηση επικρατεί και στην Χαρίλαου Τρικούπη, αφού το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα. Στελέχη του κόμματος ανέφεραν ότι «αυξάνει το ποσοστό του κατά 40% γεγονός που επιβεβαιώνει ότι σχεδόν επιτυγχάνεται ο στόχος για ισχυρό διψήφιο ποσοστό».

Τονίζουν ακόμη ότι «επιβεβαιώνεται η στρατηγική στόχευση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να επιστρέψει και να καταστεί ως προοδευτικός πρωταγωνιστικός πόλος στη πολιτική σκηνή». Προσθέτουν ότι αποδεικνύεται ότι είναι η αξιόπιστη εναλλακτική γνήσια προοδευτική πολιτική δύναμη».

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του exit poll φάνηκε και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.