Εκλογές 2023: Θραύση έκαναν οι «ΚΟΤΕΣ» και το «Κίνημα Φτωχών», εξαντλήθηκαν τα ψηφοδέλτια (vid)

Εκλογές 2023: Θραύση έκαναν οι «ΚΟΤΕΣ» και το «Κίνημα Φτωχών», εξαντλήθηκαν τα ψηφοδέλτια (vid)
Μεγάλη ζήτηση φαίνεται να έχουν τα «μικρά» κόμματα στην Κρήτη.

Οι ψηφοφόροι που βρέθηκαν στα εκλογικά τμήματα του Ηρακλείου Κρήτης για τις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023, αναζητούσαν ψηφοδέλτια των λεγόμενων «μικρών κομμάτων» τα οποία, ωστόσο, είχαν εξαντληθεί!

Αυτό, τουλάχιστον καταγράφηκε σε εκλογικά τμήματα στις εγκαταστάσεις του 3ου Επαγγελματικού Λυκείου Ηρακλείου. Πληροφορίες του cretalive κάνουν λόγο για τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Φτωχών αλλά και του κόμματος ΚΟΤΕΣ (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση), τα οποία είχαν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι να τα αναζητούν.

Το γεγονός αποδίδεται κυρίως στο ότι οι συγκεκριμένοι σχηματισμοί είχαν αποστείλει μικρό αριθμό ψηφοδελτίων, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί αυτή η έλλειψη. Σε μια προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα, αναζητήθηκαν ψηφοδέλτια μέσα στα παραβάν, εκεί που οι ψηφοφόροι αφήνουν όσα δε χρησιμοποιούν.

Παράλληλα γνωστοποιήθηκε σε όσους ήθελαν να ψηφίσουν κάποιο από αυτά, ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, μπορούν να αναγράψουν το κόμμα της επιλογής τους στο λευκό ψηφοδέλτιο, να το βάλουν στον φάκελο και να τον ρίξουν στην κάλπη.

Σημειώνεται ότι έλλειψη στα ψηφοδέλτια του κόμματος ΚΟΤΕΣ παρατηρήθηκε και στην Ημαθία και πιο συγκεκριμένα στη Βέροια.