Πώς έγινε το οπαδικό επεισόδιο στη Νέα Ερυθραία: Επίθεση με στειλιάρια, μαχαίρια και τσεκούρι (vid)

Πώς έγινε το οπαδικό επεισόδιο στη Νέα Ερυθραία: Επίθεση με στειλιάρια, μαχαίρια και τσεκούρι (vid)
Πώς συνέβη το σοκαριστικό περιστατικό οπαδικής βίας στη Νέα Ερυθραία, όπου 25 άτομα επιτέθηκαν σε ανήλικους με στειλιάρια, μαχαίρια και τσεκούρια.

Ένα νέο περιστατικό οπαδικής βίας που είχε ως αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό ανηλίκων από μια ομάδα περίπου 25 ατόμων σημειώθηκε στη Νέα Ερυθραία με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη τριών δραστών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν.

Πώς έγινε το οπαδικό

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου στις 22:45 ένας 16χρονος μαζί με ακόμα έναν φίλο του πήγαν σε περίπτερο, κοντά στην πλατεία, στην οδό Παπαναστασίου. Τότε τους πλησίασαν τα 20-30 άτομα, τα οποία επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο και δέκα μηχανάκια.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, αφού άρχισαν να φωνάζουν προς τον 16χρονο που φορούσε φούτερ με τα διακριτικά της ΑΕΚ «“γ** την ΑΕΚ», στη συνέχεια του επιτέθηκαν με σιδηρογροθιά, χτυπώντας τον στο πρόσωπο, με τον ανήλικο να καταφέρνει να ξεφύγει από τα χέρια τους, τρέχοντας.

Τότε οι δράστες επιβιβάστηκαν και πάλι στα οχήματά τους και κινήθηκαν προς την πλατεία Ματρώνης.

Αφού έφτασαν στο σημείο, κατέβηκαν από αυτά και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες full face και κράνη, κρατώντας τα ξύλινα στειλιάρια, τα μαχαίρια και το τσεκούρι, κινήθηκαν προς την υπόλοιπη παρέα του 16χρονου, έναν 19χρονο, δύο 16χρονους και έναν 17χρονο, ρωτώντας τους αρχικά τι ομάδα είναι.

Στη συνέχεια με κάποιο από τα πολεμικά εφόδια με τα οποία ήταν εξοπλισμένοι, χτύπησαν τον 19χρονο και τον 17χρονο στο κεφάλι, ενώ από τον 19χρονο άρπαξαν και το κινητό του τηλέφωνο, επιβιβάστηκαν και πάλι στα οχήματα τους και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες εντοπίστηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ -Επεισοδιακή καταδίωξη

Λίγη ώρα αργότερα, στις 23.10, άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ, που είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό, εντόπισαν στη συμβολή της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδό Χαλκηδόνος δύο αυτοκίνητα -ένα μαύρο με τέσσερα άτομα και ένα κόκκινο με τρία, οι οποίοι φορούσαν όλοι κουκούλες full face και κουκούλες από φούτερ- να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, ωστόσο μετά από καταδίωξη, στη συμβολή της Λεωφόρου Θησέως με την οδό Γιασεμιών κατάφεραν οι αστυνομικοί να ακινητοποιήσουν το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, το κόκκινο, στο οποίο επέβαιναν τα τρία άτομα, ηλικίας, 17, 19 και 20 ετών.