Είναι επίσημο: Το Netflix ανακοίνωσε πότε θα προβληθεί το ριάλιτι «Squid Game» (vid)

Είναι επίσημο: Το Netflix ανακοίνωσε πότε θα προβληθεί το ριάλιτι «Squid Game» (vid)
Το ριάλιτι αναμένεται να καθηλώσει, ωστόσο οι παίκτες σκέφτονται να κινηθούν νομικά για τις συνθήκες των γυρισμάτων.

Η σειρά «Squid Game» που είχε προβληθεί στο Netflix είχε κάνει χαμό αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές που έμειναν καθηλωμένοι μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.

Το Squid Game έγινε το πρόγραμμα με τις περισσότερες προβολές του Netflix το 2021, προσελκύοντας 142 εκατομμύρια ανθρώπους τον πρώτο μήνα, δηλαδή σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η σειρά «Μπρίτζερτον».

Λόγω αυτής της σειράς προστέθηκαν 4,4 εκατομμυρίων νέοι συνδρομητές, αυξάνοντας τις παγκόσμιες συνδρομές του Netflix σε 213,5 εκατομμύρια από 209.

Αύξησε τα κέρδη της εταιρείας σε 1,1 δισεκατομμύρια λίρες, σχεδόν διπλάσιο από το ποσό που εισέπραξε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Έρχεται τον Νοέμβριο το ριάλιτι

Πλέον, έρχεται στο Netflix το «Squid Game: The Challenge», το οποίο βασίζεται στην σειρά αλλά είναι ριάλιτι παιχνίδι. Όπως ανακοινώθηκε θα κάνει το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο.

Ο streamer ανακοίνωσε τα νέα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Upfronts και επανέλαβε ότι καλωσορίζει μια τεράστια ανατροπή καθώς το φανταστικό σενάριο μετατρέπεται σε πραγματικότητα.

Ο αντιπρόεδρος των σειρών ντοκιμαντέρ και χωρίς σενάριο του Netflix, Brandon Riegg, δήλωσε: «Το Squid Game κατατρόπωσε τον κόσμο με τη σαγηνευτική ιστορία και τις εμβληματικές εικόνες του σκηνοθέτη Hwang. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή του καθώς μετατρέπουμε έναν φανταστικό κόσμο σε πραγματικότητα σε αυτόν τον τεράστιο διαγωνισμό και κοινωνικό πείραμα».

Το reality θα αποτελείται από 10 επεισόδια, δηλαδή ένα παραπάνω από την σειρά.

«Το μεγαλύτερο έπαθλο που δόθηκε ποτέ»

«Πρόκειται για ένα υπέροχο ταξίδι αφού οι 456 διαγωνιζόμενοι του πραγματικού κόσμου περιηγούνται στο πιο ανατρεπτικό ριάλιτι που έγινε ποτέ, γεμάτο ένταση και ανατροπές, με το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο που δόθηκε», συμπληρώνει.

Οι διαγωνιζόμενοι σκέφτονται να κινηθούν νομικά

Η ανακοίνωση έρχεται τέσσερις μήνες αφότου αποκαλύφθηκε ότι οι εξαγριωμένοι διαγωνιζόμενοι που συμμετείχαν στο νέο ριάλιτι σκέφτονταν να κινηθούν νομικά εναντίον του Netflix.

Τον Ιανουάριο, δεκάδες παίκτες κατακεραύνωσαν την παραγωγή ισχυριζόμενοι ότι τους συμπεριφέρονταν σαν ζώα και τους έκαναν να στέκονται για ώρες σε χαμηλές θερμοκρασίες καθώς ξεκινούσαν τα γυρίσματα στα Cardington TV Studios στο Μπέντφορντ.

Πώς ξεκίνησαν τα γυρίσματα

Το Netflix άρχισε κρυφά να γυρίζει την έκδοση του ριάλιτι βασισμένη στη σειρά «Squid Games», με τους συμμετέχοντες να παλεύουν για το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο στην ιστορία της τηλεόρασης, δηλαδή 4,56 εκατομμύρια δολάρια.

Με θερμοκρασίες στα στούντιο του Ηνωμένου Βασιλείου στους -3 βαθμούς Κελσίου, ορισμένοι δυσαρεστημένοι παίκτες αναγκάστηκαν να κάνουν γυρίσματα σε τόσο κρύες συνθήκες και σκέφτηκαν ακόμη και να μηνύσουν το Netflix.

«Μας βασάνιζαν για οκτώ ώρες. Ήμασταν απλώς σαν ζώα. Δεν θα συμπεριφερόσουν στα ζώα έτσι. Ξέρω ότι το σόου υποτίθεται ότι ήταν σκληρό, αλλά ήταν απάνθρωπα», είπε ένας παίκτης στην The Sun.

Ένας άλλος παίκτης ισχυρίστηκε ότι οι διαγωνιζόμενοι «έπεφταν σαν μύγες» λόγω του κρύου.

Αποβλήθηκαν παίκτες επειδή έκαναν σεξ

Εν τω μεταξύ, δύο συμμετέχοντες φέρεται να εκδιώχθηκαν από την εκπομπή πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, αφού παραβίασαν τους κανόνες κάνοντας σεξ στο ξενοδοχείο στο οποίο είχαν μπει.

«Υπήρχαν αυστηροί κανόνες που έπρεπε να ακολουθήσουν οι παίκτες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στην εκπομπή. Η ομάδα παραγωγής ανακάλυψε ότι δύο κοιμόντουσαν μαζί και έπρεπε να τους κόψει πριν καν ξεκινήσει», ανέφερε ένας από τους συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ανάμεσα στους κανόνες ήταν η απαγόρευση αλληλεπίδρασης με άλλους παίκτες, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της διαμονής στο ξενοδοχείο.

Η απάντηση του Netflix

Τα Studio Lambert, The Garden και Netflix απάντησαν με κοινή δήλωση: «Νοιαζόμαστε βαθιά για την υγεία και την ασφάλεια του καστ και του συνεργείου μας και επενδύσαμε σε όλες τις κατάλληλες διαδικασίες ασφαλείας.

Ενώ έκανε πολύ κρύο στα γυρίσματα και οι συμμετέχοντες ήταν προετοιμασμένοι για αυτό, οποιοσδήποτε ισχυρισμός για σοβαρό τραυματισμό είναι αναληθής.
Λέγεται ότι οι παίκτες ένιωσαν σαν να είχαν κρυοπαγήματα και ζήτησαν επειγόντως μια συνάντηση με την εταιρεία παραγωγής.