«Η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε»: Κοσμοσυρροή στην κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα (vid)

«Η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε»: Κοσμοσυρροή στην κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα (vid)
Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρόβατα, ούτε λωτοφάγοι, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη σκιά των δημοσκοπήσεων που δείχνουν «διαρροές» προς τη ΝΔ.

Με το κάλεσμά του ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι από την επομένη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχη για «ένα ανθεκτικό κοινωνικό κράτος» για «να κάνει την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τον πολίτη» και για να στηρίξει όλες τις γενιές, την μεσαία τάξη και τα ευάλωτα νοικοκυριά. Μένοντας ωστόσο στο προεκλογικό κλίμα και ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες για τη μαζική προσέλευση, έκανε σφοδρή επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον Αλέξη Τσίπρας, κατηγορώντας τους ότι «επιχειρούν να εκβιάσουν τους πολίτες με πλαστά διλήμματα, ευελπιστώντας ότι έτσι θα διεμβολίσουν την εκλογική βάση της παράταξης μας, ότι θα την λεηλατήσουν».

Για τον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι «θέλει να εμφανίζεται ως η μοναδική πρόταση εξουσίας» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι:

«Κλεισμένος στον γυάλινο πύργο του, ζει με την παρέα του σε ένα παράλληλο σύμπαν, που περιστρέφεται γύρω από το εαυτό του. Αυτός είναι η σταθερότητα. Αυτός είναι η δημοκρατία.Αυτός είναι το Κράτος. Λέει με μία Λουδοβίκεια αντίληψη. Υποδυόμενος τον εκσυγχρονιστή βαυκαλίζεται ότι θα μπορέσει να προσεταιριστεί ένα μέρος των δημοκρατικών πολιτών. Όμως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε πρόβατα ούτε λωτοφάγοι. Δεν ξεχνούν οι πολίτες κύριε Μητσοτάκη

ότι όταν το κόμμα σου παρέδωσε την χρεοκοπημένη Ελλάδα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να ζητήσετε συγγνώμη και να αναλάβετε τις ευθύνες σας, ψηφίσατε μαζί με τον Τσίπρα, κατά του Ευρώ και υπέρ της χρεοκοπίας και της δραχμής».


Αναφερόμενος δε στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «δεν μπορεί να συνομιλήσει με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη», τόνισε ότι επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά ένα πράγμα:

«Δεν ήμουν κίνδυνος για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία, όπως διακινούσαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ψηφιακού παρακράτους, μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων, αλλά κίνδυνος μόνο για τη Νέα Δημοκρατία. Οι 270.000 δημοκρατικοί πολίτες της χώρας, που έδωσαν το παρόν στις εσωκομματικές μας διαδικασίες αλλά και όλοι εσείς, στέλνετε ηχηρή απάντηση. Δεν θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ υποταγμένο. Ένα ΠΑΣΟΚ υποχείριο του ενός ή του άλλου. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό και πρωταγωνιστή. Θα χαλάσουμε τα σχέδια τους!

Γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να σταθεί ανάχωμα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον πελατειακό ελιτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προσφέρει μία πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα».