Κλιμακώνεται η ένταση στην Αλβανία: Απειλούν να γκρεμίσουν σπίτι συνεργάτη του Μπελέρη στη Χιμάρα

Κλιμακώνεται η ένταση στην Αλβανία: Απειλούν να γκρεμίσουν σπίτι συνεργάτη του Μπελέρη στη Χιμάρα
Απειλούν να γκρεμίζουν σπίτι συνεργάτη του Φρέντη Μπελέρη στη Χιμάρα. «Έχουν έρθει πολεοδομία, στρατός, αστυνομία, τα πάντα, επειδή ήμουν στην επιτροπή στον Μπελέρη για να μου κατεδαφίσουν το σπίτι», λέει ο ιδιοκτήτης.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής, οι πολιτικές συγκρούσεις συνεχίζονται και οι τόνοι σηκώνονται, με τα κομματικά επιτελεία να μελετούν συνεχώς τον αντίκτυπο που έχουν οι κινήσεις και οι τοποθετήσεις των αρχηγών τους.

Αν και ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, τόνισε ότι δε θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για την αθωότητα ή μη Μπελέρη, και πριν ολοκληρωθούν οι ελληνικές εκλογές, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει, αφού το απόγευμα της Τετάρτης, πολεοδομία, στρατός και αστυνομία της Αλβανίας βρέθηκαν μπροστά από το σπίτι άλλου ομογενούς και υποστηρικτή του Μπελέρη, προκειμένου να το κατεδαφίσουν.

«Αυτή είναι η Αλβανία…»


Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για οίκημα στο χωριό Δρυμάδες Χιμάρας, ο ιδιοκτήτης του οποίου, μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, τόνισε ότι είναι νόμιμο κτίσμα με όλες τις απαραίτητες άδειες.

«Έχουν έρθει πολεοδομία, στρατός, αστυνομία, τα πάντα, επειδή ήμουν στην επιτροπή στον Μπελέρη για να μου κατεδαφίσουν το σπίτι. Είναι νόμιμο, με άδεια και τα πάντα. Δε μου έχουν δώσει χαρτί, τίποτα, μόνο επειδή υποστηρίζω τον Μπελέρη», είπε ο ίδιος εμφανώς ταραγμένος.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που είναι και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, είπε ότι ακόμα και η Δικαιοσύνη φοβάται τον Αλβανό πρωθυπουργό, γι’ αυτό και δεν μπορεί να σώσει το σπίτι του.

«Πήγα το πρωί στο δικαστήριο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, φοβούνται, και ο δικαστής φοβάται τον Ράμα, και τώρα θα μπουν μέσα και θα το ανατινάξουν. Αυτή είναι η Αλβανία».