Τεμάχισε την κοπέλα του σε ξενοδοχείο: Τον πρόδωσαν οι αναζητήσεις που έκανε στη Google (vid)

Τεμάχισε την κοπέλα του σε ξενοδοχείο: Τον πρόδωσαν οι αναζητήσεις που έκανε στη Google (vid)
Με ένα αποτρόπαιο εύρημα ήρθε αντιμέτωπη η Αστυνομία της Μπανγκόκ σε πολυτελές διαμέρισμα παραθεριστικών κατοικιών. Νεαρός άνδρας συνελήφθη κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φίλης του.

Ένας Πολωνός συνελήφθη από την αστυνομία της Ταϊλάνδης με την κατηγορία ότι δολοφόνησε και τεμάχισε την Ουκρανή φίλη του σε πολυτελές συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπανγκόκ.

Το στοιχείο που φαίνεται ότι πρόδωσε τον Πολωνό, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας με έδρα το West End του Λονδίνου, είναι οι αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο την επομένη του εγκλήματος. Όπως έγινε γνωστό, έψαχνε στην μεταφραστική εφαρμογή Google Translate τη μετάφραση φράσεων για το πώς να ξεφορτωθεί το πτώμα, από τα αγγλικά στα ταϊλανδέζικα ώστε να ζητήσει βοήθεια.

Η σορός της Αλόνα Σαβτσένκο, 24 ετών, βρέθηκε μέσα στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, τη Δευτέρα 15 Μαΐου. Ο σύντροφός της Τζαν Τζέρζι Λαγκόντα-Φιλιπόου συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει στην γειτονική Καμπότζη. Κατά πληροφορίες, ο 25χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό με πριόνι της νεαρής γυναίκας, ζήτησε βοήθεια για να την τεμαχίσει από έναν οδηγό ταξί.

Η Αλόνα Σαβτσένκο εργαζόταν ως μοντέλο. Είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη με τον Πολωνό σύντροφό της για διακοπές. Το ζευγάρι διέμενε στο πολυτελές συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων Key Sathorn-Charoenraj στην πρωτεύουσα της χώρας. Είχαν φτάσει εκεί στις 29 Απριλίου. Η γνωριμία τους φαίνεται ότι είχε ξεκινήσει όταν η 24χρονη Αλόνα είχε ξεκινήσει να ποζάρει για διαφημιστικές καμπάνιες της εταιρείας του ανθρώπου με τον οποίο τελικά συνδέθηκε και ερωτικά.

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα των καμερών ασφαλείας στο παραθεριστικό συγκρότημα δείχνει ένα ανέμελο, χαρούμενο νέο ζευγάρι να επιστρέφει στο κατάλυμά του. Ο Πολωνός κίνησε όμως τις υποψίες του πρωινού φύλακα ασφαλείας που τον είδε να φεύγει μόνος από το διαμέρισμα, τραβώντας νευρικά τη βαλίτσα του, τρέμοντας και δείχνοντας ιδιαίτερα ανήσυχος.

Βγαίνοντας από το κτίριο σταμάτησε ένα ταξί. Ο οδηγός, Σουράτσι Σαμπαϊμπάγκ, απευθύνθηκε στο ξενοδοχείο διαμερισμάτων και ενημέρωσε τους υπευθύνους για την περίεργη συμπεριφορά του πελάτη που πήρε αναφέροντάς τους ότι χρησιμοποιούσε Google Translate για να μάθει πως λένε στα ταϊλανδέζικα «θέλω βοήθεια για να ξεφορτωθώ ένα πτώμα».

Αμέσως μετά το τηλεφώνημα του οδηγού ταξί, οι υπεύθυνοι των καταλυμάτων έτρεξαν στον 32ο όροφο, μπήκαν στο διαμέρισμα και εκεί εντόπισαν το πτώμα της Σαβτσένκο. Το πρόσωπό της ήταν καλυμμένο με αίμα, έφερε τραύμα στο στήθος, το αριστερό χέρι της ήταν κομμένο από τον καρπό, ενώ το κεφάλι ήταν εν μέρει κομμένο και έφερε μια πολύ βαθιά λοξή τομή που ξεκινούσε από τον λαιμό και έφτανε στον αριστερό της ώμο.

Ένα πριόνι μήκους 2 ποδιών βρέθηκε καλυμένο με αίμα δίπλα στο άψυχο σώμα της. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η Σαβτσένκο ήταν νεκρή για περίπου μια ημέρα πριν ανακαλυφθεί, υποδηλώνοντας ότι δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πριν την προσπάθεια του Πολωνού να διαφύγει.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας της Μπανγκόκ, Πονγκπάν Φονχάρν, δήλωσε ότι «το θύμα εγκαταστάθηκε στο συγκρότημα διαμερισμάτων με τον σύντροφό της στις 29 Απριλίου, αλλά εκείνος έφυγε μόνος του το μεσημέρι της Δευτέας 15 Μαΐου. Πληροφορηθήκαμε ότι πήρε ταξί για να τον πάει στην επαρχία Σα Καέο από όπου σκόπευε να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί στην Καμπότζη».