Αστυνομικοί «τσάκωσαν» 29χρονο που έκλεβε πολυτελή οχήματα στην Αττική: Ανάμεσα στα θύματα και ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού

Αστυνομικοί «τσάκωσαν» 29χρονο που έκλεβε πολυτελή οχήματα στην Αττική: Ανάμεσα στα θύματα και ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
Ένας γνωστός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ο σύζυγος δημοφιλούς τραγουδίστριας βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα κυκλώματος που έκλεβε «supercar» στα νότια προάστια της Αθήνας.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη 29χρονος μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών υπερπολυτελών οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος του καθώς και σε βάρος ακόμη τριών ατόμων τα οποία και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει διακεκριμένες κλοπές, από άτομα που έχουν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών και με περιουσιακό όφελος, άνω των 120.000 ευρώ, από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την μεθοδική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τις αρχές του Αυγούστου του 2021 έως και τα μέσα του Ιουνίου του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κυρίως υπερπολυτελών οχημάτων τύπου SUV.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακό» όχημα για την κατόπτευση του χώρου που ήταν σταθμευμένο το όχημα-στόχος, ενώ έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέρχονταν σε αυτό και απενεργοποιούσαν το σύστημα συναγερμού. Ακολούθως, το στάθμευαν σε κοντινή απόσταση προκειμένου να αποκλείσουν την ύπαρξη εγκατεστημένης συσκευής εντοπισμού (GPS TRUCKER).

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής οχημάτων, σε Γλυφάδα, Βούλα, Νίκαια, Περιστέρι και Χαϊδάρι Αττικής, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων να ανέρχεται στα 550.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2- κινητά τηλέφωνα,
πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων (το ένα επιχειρησιακό),
-2- ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι οχημάτων,
άκοπο κλειδί αυτοκινήτου,
ομφαλός κλειδαριάς οχήματος,
εξαρτήματα οχημάτων (όπως λεβιές ταχυτήτων και αεραγωγοί),
GPS,
διαρρηκτικά εργαλεία,
-40- μεταλλικά φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και
«επιχειρησιακό» όχημα της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lawandorder.gr μερικά από τα θύματα της σπείρας ήταν ο σύζυγος της Καλομοίρας και ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, Ρουμπέν Πέρεθ.