Η ζωή του πιο επικίνδυνου ανθρώπου στην Ευρώπη 

Η ζωή του πιο επικίνδυνου ανθρώπου στην Ευρώπη 
Γεννημένος στην Αυστρία το 1908, ο Skorzeny μεγάλωσε σε μια χώρα που ήταν βαθιά διαιρεμένη από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Ως νεαρός, τον τράβηξε η ακροδεξιά πολιτική και έγινε μέλος του Αυστριακού Ναζιστικού Κόμματος.

Ο Otto Skorzeny ήταν μια από τις πιο διαβόητες προσωπικότητες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κερδίζοντας τον τίτλο του «πιο επικίνδυνου ανθρώπου στην Ευρώπη» για τα κατορθώματά του ως διοικητής των ειδικών δυνάμεων της ναζιστικής Γερμανίας. Ο Skorzeny ήταν γνωστός για τις τολμηρές επιδρομές και τις επιχειρήσεις κομάντο, ενώ η ικανότητα και η γενναιότητά του τον έκαναν θρύλο μεταξύ των συναδέλφων του στρατιωτών.

Γεννημένος στην Αυστρία το 1908, ο Skorzeny μεγάλωσε σε μια χώρα που ήταν βαθιά διαιρεμένη από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Ως νεαρός, τον τράβηξε η ακροδεξιά πολιτική και έγινε μέλος του Αυστριακού Ναζιστικού Κόμματος. Όταν η Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία το 1938, ο Skorzeny έγινε μέλος των SS, της επίλεκτης παραστρατιωτικής οργάνωσης που χρησίμευε ως προσωπική σωματοφυλακή του Χίτλερ.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Skorzeny έγινε γνωστός για τις τολμηρές και αντισυμβατικές τακτικές του. Το 1943, ηγήθηκε μιας τολμηρής αποστολής για τη διάσωση του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι από μια φυλακή στην κορυφή ενός βουνού, χρησιμοποιώντας ανεμόπτερα για να προσγειώσει την ομάδα κομάντος του ακριβώς στην οροφή της φυλακής. Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η φήμη του Skorzeny ως ικανού και τολμηρού διοικητή μόνο μεγάλωσε.

Ο Skorzeny συμμετείχε επίσης σε διάφορες άλλες ειδικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού μιας αποστολής για τη σύλληψη ή τη δολοφονία του Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν. Αν και η επιχείρηση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ο Skorzeny συνέχισε να ηγείται επιτυχημένων επιδρομών και αποστολών καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, κερδίζοντας τον σεβασμό και τον θαυμασμό των συναδέλφων του.

Μετά τον πόλεμο, ο Skorzeny συνελήφθη από τους Συμμάχους και κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου. Τελικά αθωώθηκε, αλλά η φήμη του αμαυρώθηκε για πάντα από τη σχέση του με το ναζιστικό καθεστώς. Ο Skorzeny συνέχισε να εργάζεται ως μισθοφόρος και σύμβουλος διαφόρων κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος και η Αργεντινή, που φημολογείται ότι έπαιξε ρόλο στο να βοηθήσει πρώην Ναζί να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη.