Data Science & Analytics - Πώς να ξεκινήσεις

Newsroom
Data Science & Analytics - Πώς να ξεκινήσεις
Data Analyst: Η πιο περιζήτητη ειδικότητα στην αγορά εργασίας.

Επαγγελματίες από διάφορους κλάδους, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά, τη λογιστική, την πληροφορική, τη διοίκηση επιχειρήσεων ή τις θετικές επιστήμες, μπορούν να γίνουν περιζήτητοι στην υψηλά αμειβόμενη αγορά του Data Analysis.

Οι Data Analysts είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες που επεξεργάζονται ένα τεράστιο όγκο δεδομένων με σκοπό να εξάγουν χρήσιμες πληροφορίες για τους πελάτες, τα προϊόντα και τις επιδόσεις μιας εταιρείας. Χωρίς τους Data Analysts οι εταιρείες δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει με επιπτώσεις στην εμπορική τους πολιτική, στη στρατηγική marketing και στις διαδικασίες παραγωγής. Παρατηρείται λοιπόν, ότι η ζήτηση στον τομέα του Data Analysis ολοένα και αυξάνεται με αποτέλεσμα οι θέσεις εργασίας να πληθαίνουν διαρκώς.

Από ποιόν κλάδο πρέπει να προέρχεται κάποιος ώστε να γίνει BI / DATA Analyst;

Μιλώντας με τον Δημήτρη Κυριακάτη και τον Ευθύμη Βαφειάδη, ιδρυτές του Workearly, της Νο1 υπηρεσία Reskilling στην Ελλάδα, επαγγελματίες από διάφορους κλάδους, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά, τη λογιστική, το management ή τις θετικές επιστήμες, μπορούν να γίνουν περιζήτητοι στην αγορά ως Data Analysts. Συγκεκριμένα μας αναφέρουν ότι οι Data Analysts χαρακτηρίζονται από μια ευρεία ποικιλία δεξιοτήτων τα οποία σχετίζονται με τη διαχείριση βάσεων δεδομένων, με την ανάλυση, το reporting και τον προγραμματισμό.

Data Science Summer School

To Workearly Greece, μετά το “sold out” του περσινού καλοκαιριού ανοίγει τον φετινό κύκλο του Data Science Summer School, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους θέλουν να εκπαιδευτούν από το σπίτι τους στον πιο περιζήτητο κλάδο της αγοράς εργασίας.

Το gazzetta δίνει στους αναγνώστες του εκπτωτικό κουπόνι (“summerschool3” ) αξίας 25 ευρώ για το Data Science Summer School (ισχύει για περιορισμένες θέσεις). Κάνε Αίτηση Τώρα.


Data Science Summer School 2023 - ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

...


Sports Data Analyst: Το πιο cool επάγγελμα που μπορείς να κάνεις και δεν ήξερες ότι υπάρχει.

H Ανάλυση Δεδομένων και η επιστήμη του Data Science έχει επεκταθεί και στον χώρο του αθλητισμού, με τα sports analytics στο ποδόσφαιρο να φέρνουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τις ομάδες. Ανάλυση απόδοσης, ανάλυση αντιπάλων, scouting, ερμηνεία και ανάλυση αποτελεσμάτων είναι μόνο κάποια παραδείγματα εφαρμογής της Ανάλυσης Δεδομένων στο ποδόσφαιρο.

Το ήξερες ότι αν γνωρίζεις ανάλυση δεδομένων μπορεί να σε προσλάβει η Λίβερπουλ, η Ρεάλ ή η Παρί;

Σήμερα, όσοι διαπρέπουν στην τεχνολογία, και την ανάλυση δεδομένων έχουν ήδη προβάδισμα στην παγκόσμια αγορά εργασίας σε πολλούς κλάδους. Πλέον, αρχίσει να εντάσσονται στο πλάι των αθλητών και των μάνατζερ στην επαγγελματική σφαίρα του αθλητισμού. Οι νέοι αυτοί επαγγελματίες στην αθλητική βιομηχανία έχουν αλλάξει τον αθλητισμό όσο ποτέ άλλοτε, εξισώνοντας τα εντυπωσιακά επιτεύγματα στο γήπεδο με νέα κατορθώματα στην ανάλυση δεδομένων.

Στο ποδόσφαιρο, οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, προσλαμβάνουν Αναλυτές Δεδομένων που χρησιμοποιούν analytics και performance metrics για την απόκτηση νέων παικτών. Καθώς ο αθλητισμός έχει εξελιχθεί από μία δραστηριότητα ψυχαγωγίας σε κομμάτι της παγκόσμιας οικονομικής δύναμης, όλο και περισσότεροι στρέφονται στο κομμάτι του αθλητισμού αλλά σε επίπεδο business. Οι αναλυτές αθλητικών δεδομένων έχουν γίνει έτσι αναπόσπαστα μέρη των franchises δισεκατομμυρίων δολαρίων στον αθλητισμό μελετώντας από τις επιδόσεις στο γήπεδο και την αθλητική ιατρική μέχρι τις προσπάθειες μάρκετινγκ και συγκέντρωσης κεφαλαίων.Στοιχηματικές εταιρείες, gaming companies που δημιουργούν projects όπως το Football Manager και εφαρμογές Fantasy Football δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην Ανάλυση Δεδομένων.

Το επάγγελμα του Sports Data Analyst, κατ’ επέκταση, θεωρείται από τα πιο περιζήτητα στη σύγχρονη αγορά, με τις ομάδες και τις εταιρείες που ασχολούνται με τον αθλητισμό να δαπανούν ολοένα και μεγαλύτερα ποσά στη στελέχωση ικανών και καταρτισμένων στελεχών. Αποτελεί μία έξυπνη, μεθοδευμένη και στρατηγική επιλογή καριέρας για τους απόφοιτους ή επαγγελματίες πολλαπλών κλάδων, όπως τα Οικονομικά, την Πληροφορική , τη Λογιστική, και τις Θετικές επιστήμες.

Πώς να γίνεις Football Data Analyst:

O Βασίλης Σαμπράκος και ο Δημήτρης Κυριακάτης, Co-Founder & Managing Director του Workearly Sports Analytics School, συζητούν για τα Football Analytics καθώς και για το πόσο εύκολο είναι κάποιος να γίνει Football Data Analyst.

Συνδύασε Καλοκαίρι & Football Analytics

Αν είσαι sports fan και ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς είτε επαγγελματικά ή για χόμπι με τα Football Analytics, τότε το Football Analytics Summer School είναι το ιδανικό για σένα.

Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην online βάση Sports Certified Professionals, με συστατική επιστολή ώστε να βλέπουν το προφίλ, το βιογραφικό τις αναλύσεις και τα σκορ τους, recruiters και analysts κορυφαίων ομάδων.

Το gazzetta δίνει στους αναγνώστες του εκπτωτικό κουπόνι (“summerschool3” ) αξίας 25 ευρώ για Football Analytics Summer School (ισχύει για περιορισμένες θέσεις).

Κάνε αίτηση άμεσα με το κουπόνι “summerschool3” για να εξασφαλίσεις 25 ευρώ έκπτωση στο Summer School - Αίτηση Συμμετοχής

Δωρεάν Αίτηση Συμμετοχής - Ενημέρωση