Το Πολεμικό Ναυτικό στις ΗΠΑ εκπαιδεύει θαλάσσιο λιοντάρι να παίζει βιντεοπαιχνίδια (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το Πολεμικό Ναυτικό στις ΗΠΑ εκπαιδεύει θαλάσσιο λιοντάρι να παίζει βιντεοπαιχνίδια (vid)
Το εν λόγω θαλάσσιο λιοντάρι είναι ένα θηλυκό που ονομάζεται Regan, το οποίο διασώθηκε όταν ήταν κουτάβι και έκτοτε βρίσκεται υπό τη φροντίδα του Ναυτικού.

Όταν σκεφτόμαστε τα ζώα που εκπαιδεύονται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, συνήθως φανταζόμαστε δελφίνια ή φώκιες που χρησιμοποιούνται για αναγνώριση ή ανίχνευση ναρκών. Ωστόσο, το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εκπαίδευσε ένα θαλάσσιο λιοντάρι ώστε να γίνει gamer, χρησιμοποιώντας τη νοημοσύνη και τη φυσική του περιέργεια για να μάθει να παίζει απλά βιντεοπαιχνίδια.

Το εν λόγω θαλάσσιο λιοντάρι είναι ένα θηλυκό που ονομάζεται Regan, το οποίο διασώθηκε όταν ήταν κουτάβι και έκτοτε βρίσκεται υπό τη φροντίδα του Ναυτικού. Έχει εκπαιδευτεί να εκτελεί μια σειρά από εργασίες, από υποβρύχιες επιθεωρήσεις μέχρι τον εντοπισμό και την ανάκτηση αντικειμένων από τον πυθμένα του ωκεανού.

Ωστόσο, το τελευταίο έργο του Ναυτικού που αφορά τη Regan είναι κάπως πιο ασυνήθιστο. Σε μια προσπάθεια να εξερευνήσει τις γνωστικές ικανότητες του θαλάσσιου λιονταριού και να μάθει περισσότερα για τις διαδικασίες μάθησης, το Ναυτικό διδάσκει στη Regan πώς να παίζει απλά βιντεοπαιχνίδια.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Regan αποδείχθηκε ότι μαθαίνει γρήγορα, μαθαίνοντας τους κανόνες και τις στρατηγικές των παιχνιδιών με ευκολία. Έχει εκπαιδευτεί να χρησιμοποιεί ένα joystick. Έχει παρατηρηθεί ακόμη και να επιδεικνύει έναν βαθμό ανταγωνιστικής συμπεριφοράς, περιμένοντας με ανυπομονησία τη σειρά της να παίξει και προσπαθώντας να ξεπεράσει τους ανθρώπινους εκπαιδευτές της.

Η εκπαίδευση των θαλάσσιων λιονταριών και άλλων ζώων μπορεί να έχει πρακτικές εφαρμογές σε τομείς όπως η έρευνα και διάσωση, η περιβαλλοντική παρακολούθηση και η άμυνα. Χρησιμοποιώντας τις φυσικές τους ικανότητες και τη νοημοσύνη τους, τα ζώα αυτά μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια σε διάφορα σενάρια.