Μικρούτσικος για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision: «Ήταν ένα ολίσθημα της κρατικής τηλεόρασης, έβαλε ένα άπειρο παιδί» (vid)

Μικρούτσικος για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision: «Ήταν ένα ολίσθημα της κρατικής τηλεόρασης, έβαλε ένα άπειρο παιδί» (vid)
Ο Ανδρέας Μικρούτσικους αναφέρθηκε στην επιλογή του Victor Vernicos να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision.

Στη σκηνή του J2US βρέθηκαν η Σοφία Βόσσου και ο Ανδρέας Μικρούτσικος, οι οποίο λίγο αργότερα μίλησαν μπροστά στις κάμερες για την Eurovision, την ΕΡΤ και τον Victor Vernicos.

«Αυτό το τραγούδι που έγραψε ο Ανδρέας και που το μοιραστήκαμε παρέα όλοι, με τη ζωή μας, με τη σκηνή μας, με τα τραγούδια μας, όλα, είναι καθοριστικό, μου καθόρισε όλη μου την πορεία στο χώρο της μουσικής», είπε αρχικά η Σοφία Βόσσου, αναφερόμενη στην «Άνοιξη».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είπε από την πλευρά του: «Βρεθήκαμε μαζί και το τραγουδήσαμε. Εγώ, βεβαίως, τηλεοπτικά, μετά από 32 χρόνια. Η Σοφία όμως, τακτικά βγαίνει, την τιμούν, πάει στο Ισραήλ… Και η ΕΡΤ την τιμά, εμένα με έχει ξεχάσει γιατί συνήθως οι συνθέτες και οι στιχουργοί περνούν στα αζήτητα».

Όσον αφορά τον Victor Vernicos και τη συμμετοχή του φέτος στον διαγωνισμό, ο Ανδρέας Μικρούτσικος ανέφερε: «Ήταν ένα ατόπημα, ένα ολίσθημα της κρατικής τηλεόρασης. Έβαλε ένα άπειρο παιδί, με ένα τραγούδι που δεν είχε υπόσταση, να κάτσει και να πάρει στην πλάτη του την ελληνική συμμετοχή. Λάθος!

Το παιδί, μέσα στην άγνοια κινδύνου, το τόλμησε, αλλά η ευθύνη δεν είναι στο παιδί. Βεβαίως και το παιδί συμμετείχε, αλλά η ευθύνη είναι στην κρατική τηλεόραση. Ένας αποκλεισμός θα τη βλάψει; Περισσότερο στην ψυχολογία αυτού του παιδιού και στο ευθραυστο του χαρακτήρα του που πάει με τόσο ενθουσιασμό και τρώει τα μούτρα του».

«Να σταματήσει η ανθρωποφαγία απέναντι σε αυτό το γλυκύτατο παιδί», πρόσθεσε η Σοφία Βόσσου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 8:32