Ξέσπασε η μητέρα του Άλκη Καμπανού κατά την απολογία του 5ου κατηγορούμενου: «Πες ονόματα, ποιους είδες;»

Ξέσπασε η μητέρα του Άλκη Καμπανού κατά την απολογία του 5ου κατηγορούμενου: «Πες ονόματα, ποιους είδες;»
Η μητέρα του Άλκη Καμπανού ξέσπασε κατά την διάρκεια της απολογίας του 5ου κατηγορούμενου για την δολοφονία του γιου της.

Με απολογίες των 12 κατηγορουμένων συνεχίζεται για 30ή μέρα η δίκη για την άγρια οπαδική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού και των φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο 5ος κατηγορούμενος, οδηγός του δεύτερου από τα τρία οχήματα, με τα οποία οι 12 εμπλεκόμενοι νεαροί (προσωρινά κρατούμενοι) κινήθηκαν στο σημείο του φονικού. Ο 23χρονος αποδέχθηκε ότι βρέθηκε στο σημείο, αλλά αρνήθηκε ότι ήρθε σε σωματική επαφή με τα θύματα και δη με τον αδικοχαμένο Άλκη.

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της έδρας να κατονομάσει τα άτομα που είδε να συμμετέχουν στο επεισόδιο, ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε σχετική αδυναμία λόγω σκότους, προκαλώντας την αντίδραση της μητέρας του Άλκη που παρενέβη στη διαδικασία λέγοντας: «πες ονόματα, ποιους είδες;».

Στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο αποδίδεται και η φράση «έγινε χοντράδα» που ειπώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διαφυγή τους. «Όταν γυρνούσαμε στο αυτοκίνητο τους είπα ότι έγινε «χοντράδα», είδα πολλά άτομα. Οδηγούσα και ήμουν αναστατωμένος. Γύρισα στο σπίτι, έψαξα στο κινητό εάν ανέβηκε κάτι στο Διαδίκτυο. Το πρωί πήγα στη δουλειά άνοιξα το facebook και είδα φωτογραφία από το σημείο. Έχασα γη κάτω από τα πόδια. Το είπα στον αδελφό μου».

Η απολογία του βρίσκεται σε εξέλιξη και στη συνέχεια τη σκυτάλη αναμένεται να πάρει ο 9ος κατηγορούμενος, επιβάτης του τρίτου αυτοκινήτου. Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί οκτώ από τους δώδεκα κατηγορούμενους.