Καταγγελίες: Εξώσεις σε εκπαιδευτικούς στα νησιά για να μείνουν τουρίστες

Καταγγελίες: Εξώσεις σε εκπαιδευτικούς στα νησιά για να μείνουν τουρίστες
Καταγγελίες από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι φέρονται να κοιμούνται ακόμα και σε αυτοκίνητα, σύμφωνα με μαρτυρίες στην εκπομπή του Alpha.

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης σε δημοφιλείς προορισμούς όπου αναγκάζονται το καλοκαίρι να αφήσουν τα σπίτια που διαμένουν για να δοθούν σε τουρίστες.

Σύμφωνα με τον Νίκο Μάνεση, η εκπομπή έχει μαρτυρίες εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι στη Μύκονο και διαμένουν στο αυτοκίνητο αλλά επιλέγουν να μην βγουν στο γυαλί, φοβούμενοι πως θα απολυθούν και θα στοχοποιηθούν.

«Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Τέσσερις άνθρωποι σε ένα διαμέρισμα και οι δύο κοιμούνται στην κουζίνα», ανέφερε.

Ο Γιάννης Μιλιάδης, πρόεδρος Εκπαιδευτικών Θήρας και Νήσων, είπε στον ALPHA πως «υπάρχουν προβλήματα στη Σαντορίνη, τη Μύκονο και γενικά στη νησιωτική Ελλάδα. Να σας πω ένα περιστατικό από τη Μύκονο: Από τέλη Απριλίου εκπαιδευτικοί άφησαν τα σπίτια τους, φιλοξενούνται μέχρι τέλος Μαΐου σε ξενοδοχειακές μονάδες. Και μέχρι να τελειώσει η εκπαιδευτική χρονιά θα ψάχνουν που θα μείνουν».

Εκπαιδευτικοί σε κάμπινγκ και αυτοκίνητα

«Έχουμε συναδέλφους που μένουν σε αυτοκίνητα, σε κάμπινγκ, που φιλοξενούνται από άλλους. Δεν είναι απλά ότι τα σπίτια είναι ακριβά, αλλά πως δεν υπάρχουν σπίτια. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους εκπαιδευτικούς, είναι στους γιατρούς, τους νοσοκόμους, άνθρωποι που έρχονται για σεζόν», σύμφωνα με τον κ. Μιλιάδη.

«Είναι τεράστιο πρόβλημα και πιστέψτε με η τοπική κοινωνία προσπαθεί να βοηθήσει, ο κόσμος της Σαντορίνης. Πρέπει όμως το ζήτημα να πάει στην πολιτεία να δώσει οριστική λύση. Πριν λίγους μήνες η υπουργός Παιδείας είπε πως θα δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς των νησιών αλλά ακόμα τα περιμένουμε. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Πιστέψτε με είναι δύσκολη κατάσταση και θα γιγαντωθεί στις αρχές της σχολικής χρονιάς», συμπλήρωσε.

Πηγή: Reader.gr