Εκλογές 2023: Μιθριδάτης, Νικολαϊδής και Σερίφης «συγκρούονται»

Εκλογές 2023: Μιθριδάτης, Νικολαϊδής και Σερίφης «συγκρούονται»
«Μιχαλάκης», Μιθριδάτης και DJ Rico, υποψήφιοι καλλιτέχνες στις ερχόμενες εκλογές, ήταν καλεσμένοι στον ΑΝΤ1 και παρουσίασαν μεταξύ άλλων το πώς θα μπορούν να συνεισφέρουν στη Βουλή σε περίπτωση που εκλεγούν στις 21 Μαΐου.

Μόλις δύο εβδομάδες πριν από το τέλος της προεκλογικής περιόδου και ενώ αυξάνεται διαρκώς η ένταση στο προεκλογικό σκηνικό, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, μίλησαν τρεις υποψήφιοι βουλευτές από τον καλλιτεχνικό χώρο και τον χώρο της μουσικής.

Όπως είπαν, εφόσον εκλεγούν θα μπορέσουν να συνεισφέρουν σημαντικά, ιδίως σε ότι αφορά τον χώρο του Πολιτισμού, τον οποίο γνωρίζουν καλύτερα λόγω της ιδιότητας τους, ενώ ξιφούλκησαν μεταξύ τους για την πολιτική της Κυβέρνησης την προηγούμενη 4ετία στον κλάδο τους, αλλά και για την απόφαση να κριθεί ως διατηρητέα η χρήση των κινηματογράφων «ΙΝΤΕΑΛ» και «ΑΣΤΟΡ».

O Σταύρο Νικολαΐδη, γνωστός από το ρόλο του «Μιχαλάκη» στα Εγκλήματα και υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία να αναφέρει πως «στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό τομέα. Καλό θα είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος του πολιτισμού για να γεφυρωθεί το χάσμα με τους ανθρώπους του πολιτισμού που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει αντικαλλιτεχνικό προφίλ».

ο Μιθριδάτης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αμέσως μετά απο την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, ενώ άφησε αιχμές και για την κυβέρνηση πετώντας την ατάκα ότι «φοβάται (σ.σ. η κυβέρνηση) τους καλλιτέχνες σαν ο διάολος το λιβάνι».

Ο συνάδελφός του από τον χώρο της μουσικής, Βαγγέλης Σερίφης, ευρύτερα γνωστός ως DJ Rico και υποψήφιος με το ΚΚΕ, αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με τη δική του χρησιμότητα στη Βουλή θέτοντας το θέμα σε διαφορετική βάση.

«Το θέμα είναι το με ποιον κατεβαίνουμε στις εκλογές. Παίζει ρόλο η προσωπικότητα αλλά στο τέλος της ημέρας το κόμμα έχει κάποιες πολιτικές. Όταν θα έρθει ένας αντιλαϊκός νόμος υπάρχει κομματική γραμμή θα το ψηφίσουν με βάση τη γραμμή του κόμματος. Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βελτιωθεί τίποτα. Σημασία έχει με ποιον συμπαρατάσσεσαι και πού θα βρίσκεται. Εγώ εκπαιδευτικός δουλεύω 20 χρόνια, το σημαντικό δεν είναι το βιογραφικό μας, αλλά να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου. Εκεί θα κριθεί ο αγώνας και όχι μόνο μέσα στα έδρανα της Βουλής».

Ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης, υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών

Ο τραγουδοποιός, τραγουδιστής και εικαστικός Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ επίσης στην εκλογική περιφέρεια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών και

Ο γνωστότερος ως “DJ Rico”, Βαγγέλης Σερίφης, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών