Γιος αρχιμαφιόζου σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στη Νάπολη (vid)

Γιος αρχιμαφιόζου σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στη Νάπολη (vid)
Η αστυνομία ερευνά αν ο Vincenzo Costanzo πυροβολήθηκε από αντίπαλη φατρία ή αν πυροβολήθηκε κατά λάθος.

Ο 26χρονος γιος αφεντικού της μαφίας πυροβολήθηκε και περισσότεροι από εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν την Πέμπτη(04/05) κατά τη διάρκεια «τρελών» πανηγυρισμών από οπαδού στη Νάπολη, μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της Serie A από την ομάδα της πόλης μετά από 33 χρόνια.

Ο Vincenzo Costanzo, ο οποίος ήταν γνωστός στην αστυνομία και είχε «σημαντικό» ποινικό μητρώο, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια των... αυθόρμητων πάρτι στους δρόμους που έλαβαν χώρα σε όλη την πόλη μετά την ανάδειξη της Νάπολι σε πρωταθλήτρια.

Ήταν ο γιος του Maurizio Costanzo, ο οποίος περιγράφεται από τους ερευνητές ως ηγετικό μέλος της ναπολιτάνικης μαφίας στο Ponticelli, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη διαμάχη μεταξύ των φατριών. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Costanzo πέθανε στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα τραυμάτων από πυροβολισμούς.

Οι εισαγγελείς και η αστυνομία Καραμπινιέρι της Νάπολης ερευνούν αν σκοτώθηκε σκόπιμα από αντίπαλη φατρία ή αν οι πυροβολισμοί ήταν ατύχημα. Σε πολλές πόλεις της νότιας Ιταλίας, δεν είναι ασυνήθιστο οι άνθρωποι να γιορτάζουν ρίχνοντας πυροβολισμούς στον αέρα.

Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων άνθρωποι με τραύματα στα χέρια και τα χέρια από πυροτεχνήματα, τραύματα από μαχαίρι και τραύματα από πολυάριθμους καβγάδες. Μια 20χρονη γυναίκα βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των εορτασμών στο Frattamaggiore στην επαρχία της Νάπολης. Τρεις αστυνομικοί υπέστησαν επίσης ελαφρά τραύματα.

Ο νομάρχης της Νάπολης, Claudio Palomba, δήλωσε στη la Gazzetta dello Sport ότι «το σχέδιο ασφαλείας, που αναπτύχθηκε για να αποτραπεί ο εκφυλισμός των εορτασμών, λειτούργησε" και πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι και η επιτήρηση των δρόμων "θα συνεχιστούν και την επόμενη Κυριακή, όταν η Νάπολι επιστρέφει στο γήπεδο απέναντι στη Φιορεντίνα.