Νέο μακελειό στη Σερβία: 21χρονος πυροβόλησε από το αυτοκίνητό του και σκότωσε τουλάχιστον 8 άτομα (vid)

Νέο μακελειό στη Σερβία: 21χρονος πυροβόλησε από το αυτοκίνητό του και σκότωσε τουλάχιστον 8 άτομα (vid)
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από τα πυρά 21χρονου σε δυο χωριά νότια του Βελιγραδίου.

Νέο αιματοκύλισμα, με οκτώ τουλάχιστον νεκρούς σε δύο χωριά της Σερβίας περίπου 46 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης (4/5), λίγες ώρες μετά την επίθεση 13χρονου σε σχολείο με εννιά νεκρούς και επτά τραυματίες, που έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, νεαρός 21 ετών σκόρπισε τον θάνατο στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν, πυροβολώντας με αυτόματο όπλο αδιακρίτως μέσα από το αυτοκίνητο του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Nova S μεταδίδει ότι μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος οκτώ ανθρώπων και ο τραυματισμός άλλων δεκαπέντε. Μεταξύ των νεκρών ήταν ένας αστυνομικός, η αδερφή του και ένας ακόμη 21χρονος, σύμφωνα με το σερβικό site Telegraf. Εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει ακόμα πιο βαρύς.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή αναζητώντας τον δράστη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς. Όμως αρνείται να παραδοθεί και ανταλλάσσει πυρά με αστυνομικούς.

Το πρακτορείο Anadolu μεταδίδει ότι ο δράστης ονομάζεται Ούρος Μπλάζιτς, και είναι γιος στρατιωτικού. Ο νεαρός άνδρας δεν είχε καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα στο παρελθόν αλλά η συμπεριφορά του ήταν «προβληματική» σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ.

Στα social media κυκλοφορεί η παρακάτω φωτογραφία για τον δράστη της επίθεσης.