Αυτοί είναι οι 6 δημοσιογράφοι του debate των πολιτικών αρχηγών: Γιατί είπε «όχι» ο Χατζηνικολάου

Αυτοί είναι οι 6 δημοσιογράφοι του debate των πολιτικών αρχηγών: Γιατί είπε «όχι» ο Χατζηνικολάου
Οι δημοσιογράφοι που θα λάβουν μέρος στο debate είχαν συνάντηση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής της τηλεμαχίας.

Οι λεπτομέρειες του debate των πολιτικών αρχηγών που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου αναμένεται να ρυθμιστούν σήμερα στη συνάντηση των δημοσιογράφων που θα συμμετέχουν.

Εντός της μέρας (4/5) αναμένεται να συναντηθούν στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Στόχος να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας και μεταξύ άλλων ενδέχεται να πραγματοποιηθεί κλήρωση για να καθοριστεί η σειρά των ερωτήσεων.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος, κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, να είναι ο Γιώργος Κουβαράς.

Ο κ. Φώτης Καφαράκης, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης, ποιοι θα είναι οι δημοσιογράφοι από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς που θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς.

Τον Alpha θα εκροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ, τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης, τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα.

ΟΝίκος Χατζηνικολάου δεν θα συμμετέχει στο debate των πολιτικών αρχηγών, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την επόμενη Τετάρτη (10/5) και δεδομένου ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απόρησαν με την αποχή του δημοσιογράφου, ο ίδιος θέλησε να εξηγήσει μέσα από την εκπομπή του στον Real FM τον λόγο για τον οποίο επέλεξε να μην εκπροσωπήσει τον ΑΝΤ1.

«Όχι» από Χατζηνικολάου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου εξήγησε μέσα από την εκπομπή του στον Real FM τον λόγο για τον οποίο επέλεξε να μην εκπροσωπήσει τον ΑΝΤ1 στο debate των πολιτικών αρχηγών.

«Πολλοί φίλοι μου στέλνετε μηνύματα από χθες το βράδυ και με ρωτάτε γιατί δεν θα είμαι στο debate των πολιτικών αρχηγών. Αυτή είναι μια απάντηση που την έχω δώσει εδώ και χρόνια. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και χρόνια δεν μετέχω στα συγκεκριμένα debate, παρότι για καλή μου τύχη κάθε φορά έχω την πρόταση να μετάσχω, γιατί ούτε αυτό είναι αυτονόητο, απλώς επειδή τυχαίνει να εργάζομαι σε τηλεοπτικούς σταθμούς και να παρουσιάζω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Όλες τις φορές που έγινε debate, είχα και την αντίστοιχη πρόταση», είπε αρχικά ο δημοσιογράφος.

«Το έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό. Δεν πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι είναι μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα με βάση τη διαδικασία που έχουν συναποφασίσει τα πολιτικά κόμματα για διάλογο. Δεν υπάρχει δυνατότητα για follow up, δεν μπορείς να επανέλθεις δηλαδή και να θέσεις διευκρινιστικά ερωτήματα αν η απάντηση δεν ικανοποιεί τον δημοσιογράφο, αν προκύψει νέο στοιχείο από τη συζήτηση από άλλον συνομιλητή. Μιλάμε για παράλληλους μονολόγους και θεωρώ ότι ως έναν βαθμό η παρουσία των δημοσιογράφων εκεί έχει καταστεί διακοσμητική», επεσήμανε ο Νίκος Χατζηνικολάου