Τα τελευταία λόγια ενός θανατοποινίτη για την οικογένεια του θύματος πριν από τη «δηλητηριασμένη» ένεση

Τα τελευταία λόγια ενός θανατοποινίτη για την οικογένεια του θύματος πριν από τη «δηλητηριασμένη» ένεση
Ένας σατανικός δολοφόνος εκτελέστηκε χθες (Τετάρτη 3 Μαΐου), λίγα λεπτά αφού είπε μερικά σκληρά λόγια στην οικογένεια του θύματός του.

Ο Darryl B. Barwick εκτελέστηκε στις κρατικές φυλακές της Φλόριντα με θανατηφόρο ένεση, 37 χρόνια αφότου εισέβαλε στο σπίτι μιας γυναίκας και τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την τελευταία έφεση του 56χρονου για αναστολή της εκτέλεσης λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του. «Ήρθε η ώρα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, από την οικογένειά μου. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί έκανα ό,τι έκανα», είπε ο Μπάργουικ πριν του κάνουν ένεση με το θανατηφόρο κοκτέιλ τριών φαρμάκων, ανέφερε η News Journal.

Η οικογένεια του θύματος δεν παρευρέθηκε στην εκτέλεση και κανένας από τους συγγενείς ή τους φίλους του Μπάργουικ δεν ήταν παρών. Ο Barwick ομολόγησε ότι σκότωσε την 24χρονη Rebecca Wendt στο διαμέρισμά της στο Panama City στις 31 Μαρτίου 1986, αφού την παρακολούθησε να κάνει ηλιοθεραπεία έξω και την ακολούθησε στο δωμάτιό της.

Καταδικάστηκε για φόνο, ένοπλη διάρρηξη και απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης τον Νοέμβριο του 1986. Καταδικάστηκε σε θάνατο δύο μήνες αργότερα.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα ακύρωσε την καταδίκη αυτή το 1989 λόγω κακής εισαγγελικής συμπεριφοράς. Ο Μπάργουικ καταδικάστηκε εκ νέου κατά την επανάληψη της δίκης του το 1992 και οι ένορκοι συνέστησαν ομόφωνα το θάνατο.

Στην ομολογία του για τη δολοφονία της κ. Wendt, ο Barwick είπε ότι τη μαχαίρωσε επειδή δεν ήθελε να επιστρέψει στη φυλακή.