Υπόθεση Καραϊβάζ: Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του

Υπόθεση Καραϊβάζ: Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του
Μετά από μαραθώνιες απολογίες τα δύο αδέρφια, 40 και 48 ετών, κρίθηκαν προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά από πολύωρη απολογία και πολύωρη διάσκεψη οι δύο κατηγορούμενοι, 40 και 48 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ.

Κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, απαγόρευσε ακόμα και την πρόσβαση των διαπιστευμένων δικαστικών συντακτών στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9 , παρά το γεγονός πως είχαν σχετική άδεια από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθήνας ενώ εδώ και δεκαετίες στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους επιτρέπεται η είσοδος και εντός των κτιρίων της Ευελπίδων .

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν βάση ενταλμάτων του ανακριτή με σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εισαγγελεως για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης τους αρνούνται τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται και υποστηρίζουν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραιβάζ. Μάλιστα σύμφωνα με την υπεράσπιση τους αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές και κάνουν λόγο για «λογικά άλματα» βάση των οποίων οδηγήθηκαν σύλληψη.