Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν νεκροταφείο του 19ου αιώνα στο βυθό της θάλασσας (vid)

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν νεκροταφείο του 19ου αιώνα στο βυθό της θάλασσας (vid)
Η ομάδα, η οποία πραγματοποιούσε μια έρευνα ρουτίνας στην περιοχή, έπεσε πάνω στα απομεινάρια του νοσοκομείου και του νεκροταφείου κατά την εξερεύνηση του βυθού.

Μια ομάδα αρχαιολόγων που έκανε κατάδυση στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα έκανε πρόσφατα μια εκπληκτική ανακάλυψη: ένα νοσοκομείο - νεκροταφείο που βρίσκονταν στο βυθό της θάλασσας.

Η ομάδα, η οποία πραγματοποιούσε μια έρευνα ρουτίνας στην περιοχή, έπεσε πάνω στα απομεινάρια του νοσοκομείου και του νεκροταφείου κατά την εξερεύνηση του βυθού. Ο χώρος πιστεύεται ότι χρονολογείται από το 1800.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το νοσοκομείο πιθανότατα χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία ναυτικών και άλλων ναυτικών που αρρώσταιναν ή τραυματίζονταν ενώ περνούσαν από τα Florida Keys. Το νεκροταφείο, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, πιστεύεται ότι περιέχει τα λείψανα όσων πέθαναν ενώ νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Η ανακάλυψη ρίχνει νέο φως στην ιστορία των Florida Keys και στον ρόλο που έπαιξε η περιοχή στην ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρέχει επίσης πληροφορίες για τις ιατρικές πρακτικές της εποχής και τις προκλήσεις που αντιμετώπιζαν όσοι ζούσαν και εργάζονταν σε απομακρυσμένες παράκτιες περιοχές.

Η ανακάλυψη του νοσοκομείου και του νεκροταφείου εγείρει επίσης σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη διατήρηση υποβρύχιων ιστορικών χώρων. Καθώς η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και η διάβρωση των ακτών επιταχύνεται, όλο και περισσότεροι ιστορικοί χώροι ενδέχεται να χαθούν στον ωκεανό. Είναι σημαντικό για τους αρχαιολόγους και τους συντηρητές να συνεργαστούν για την τεκμηρίωση και την προστασία αυτών των χώρων πριν χαθούν για πάντα.