Ο Salt Bae κατηγορείται πως έκλεβε τα φιλοδωρήματα από τους υπαλλήλους του

Ο Salt Bae κατηγορείται πως έκλεβε τα φιλοδωρήματα από τους υπαλλήλους του
Σε μια σειρά αγωγών, πρώην υπάλληλοι των εστιατορίων του Salt Bae τον κατηγόρησαν ότι έκλεβε φιλοδωρήματα από τους σερβιτόρους του.

Ο Nusret Gökçe, γνωστός παγκοσμίως ως Salt Bae, έγινε διάσημος με το μοναδικό του στυλ παρασκευής και σερβιρίσματος κρέατος στα εστιατόριά του. Η χαρακτηριστική κίνησή του να πασπαλίζει αλάτι με το αντιβράχιο του πάνω στο κρέας έγινε viral και προσέλκυσε πολλούς οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, παρά τη δημοτικότητά του, πρόσφατες αγωγές που κατατέθηκαν εναντίον του από πρώην υπαλλήλους του έφεραν στο φως σοβαρές καταγγελίες για κλοπή φιλοδωρήματος και διακρίσεις.

Σε μια σειρά αγωγών, πρώην υπάλληλοι των εστιατορίων του Salt Bae τον κατηγόρησαν ότι έκλεβε φιλοδωρήματα από τους σερβιτόρους του. Οι αγωγές υποστηρίζουν ότι τα εστιατόρια του Salt Bae απαιτούσαν από τους σερβιτόρους να μοιράζονται τα φιλοδωρήματά τους με άλλους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών, οι οποίοι δεν δικαιούνταν να λαμβάνουν φιλοδωρήματα. Οι σερβιτόροι ισχυρίζονται ότι η πρακτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα να λαμβάνουν σημαντικά λιγότερα από τον κατώτατο μισθό και ότι δεν αποζημιώνονταν δεόντως για την υπερωριακή εργασία.

Επιπλέον, αρκετοί πρώην εργαζόμενοι κατηγόρησαν την Salt Bae για διακρίσεις λόγω φυλής και φύλου. Οι αγωγές ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες υπέστησαν ανάρμοστη συμπεριφορά και παρενόχληση από άνδρες προϊσταμένους και διευθυντές. Ισχυρίζονται επίσης ότι οι έγχρωμοι εργαζόμενοι αμείβονταν λιγότερο και υφίσταντο διακριτική μεταχείριση.

Οι ισχυρισμοί αυτοί έχουν οδηγήσει σε δημόσια κατακραυγή, με πολλούς να ζητούν να μποϊκοταριστούν τα εστιατόρια της Salt Bae. Οι αγωγές έχουν επίσης ρίξει φως στην ευρέως διαδεδομένη πρακτική της κλοπής φιλοδωρημάτων στον κλάδο της εστίασης, όπου οι εργαζόμενοι συχνά αμείβονται λιγότερο από τον κατώτατο μισθό και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα φιλοδωρήματα για να ζήσουν.

Σε απάντηση των ισχυρισμών, οι εκπρόσωποι της Salt Bae's αρνήθηκαν κάθε αδίκημα και δήλωσαν ότι θα υπερασπιστούν σθεναρά τις αγωγές. Έχουν επίσης δηλώσει ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους όλους τους ισχυρισμούς περί διακρίσεων και ότι δεσμεύονται να παρέχουν ένα ασφαλές και με σεβασμό περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.