Δικηγόρος οικογένειας Καραϊβάζ: «Επί 11 μήνες το 2016 η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε παράνομα» (vid)

Δικηγόρος οικογένειας Καραϊβάζ: «Επί 11 μήνες το 2016 η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε παράνομα» (vid)
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Γιώργος Καραϊβάζ σκόπευε να δώσει στοιχεία στις Αρχές σχετικά με την Greek Mafia.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση Καραϊβάζ. Μιλώντας στο MEGA o Σπύρος Χαριτάτος, δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος ανέφερε ότι διαπιστώθηκε πως επί 11 μήνες ο δημοσιογράφος βρισκόταν υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ.

«Διαπιστώνουμε διαβάζοντας μία συγκεκριμένη δικογραφία που εμπλεκόταν το όνομα του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία αποσκοπούσε στο να διασυρθεί δημοσιογραφικά ο Γιώργος Καραϊβάζ και να απαξιωθεί στις αποκαλύψεις που έκανε εκείνη την περίοδο», είπε ο δικηγόρος. «Διαπιστώθηκε πως την περίοδο Απριλίου – Μαίου 2016 ήταν σε διαρκή επισύνδεση, χωρίς να υπάρχει καμία εισαγγελική διάταξη από την ΕΥΠ».

Μόνο για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου υπήρξε σχετικά εισαγγελική διάταξη για την παρακολούθηση Καραϊβάζ, ενώ για τους εναπομείναντες μήνες δεν βρέθηκε κάτι σχετικό.

Ακόμη, ο κος Χαριτάτος αποκάλυψε πως η ΕΥΠ ζήτησε τον τερματισμό της παρακολούθησης επίορκων αστυνομικών επειδή… μπλόκαρε το σύστημα, ενώ ζητήθηκε να συνεχίσει η παρακολούθηση Καραϊβάζ.

«Σε έγγραφο η ΕΥΠ ζητά από την αρμόδια εισαγγελία να σταματήσει η διαρκής επισύνδεση 19 επίορκων αστυνομικών, διότι μπλόκαρε το σύστημα, πλην όμως τριών ατόμων, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Καραϊβάζ. Και οι τρεις τους είναι νεκροί», δήλωσε.