Γιώργος Καραϊβάζ: Οι εξελίξεις και τα νέα στοιχεία της ΕΛΑΣ

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι εξελίξεις και τα νέα στοιχεία της ΕΛΑΣ
Ανοιχτή παραμένει για την ΕΛΑΣ η υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι τελευταίες εξελίξεις και τα νέα στοιχεία που αναζητούνται για να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις.

Για τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ παραμένει «ανοικτή υπόθεση» καθώς αναζητούν στοιχεία για να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης όλους όσοι εμπλέκονται στην εκτέλεση του σχεδίου και κυρίως αυτόν που «υπέγραψε» το συμβόλαιο θανάτου του.

Στα χέρια τους βρίσκονται τα δυο αδέλφια ηλικίας 40 και 48 ετών που εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί γίνεται αναφορά σε τρία ακόμη άτομα ενώ φέρεται να είναι γνωστός και ο εντολέας. Επιπροσθέτως σύμφωνα με πληροφορίες πριν από οκτώ χρόνια, τον Οκτώβριο του 2015, ένας γνωστός ποινικός στην ΕΛΑΣ, ο οποίος δολοφονήθηκε στα νότια προάστια τον Δεκέμβριο του 2020, έστειλε μήνυμα σε 53χρονο που είναι έγκλειστος των φυλάκων ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ έδωσε τον αριθμό κινητού τηλέφωνο ώστε να το παρακολουθούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας με τους αστυνομικούς να το εξετάζουν ως πιθανό κίνητρο της δολοφονίας.

«Ναι, αυτός την έκανε (Καραϊβάζ) 100% και αύριο θα μου δώσουν και το τηλέφωνο που έδωσε για να σου κάνουν άρση. Δικό σου είναι. Πήγε αυτός και είπε κάποια πράγματα», ανέφερε το μήνυμα.

Σύμφωνα με το reader.gr, ένα άλλο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί ως προς τα κίνητρα είναι κάποιος ποινικός ενδεχομένως να είχε ενοχληθεί από τα αποκαλυπτικά άρθρα του δημοσιογράφου.

Οι Αρχές, όπως αποκάλυψε χθες το Mega, εξετάζουν προσεκτικά εφαρμογή μέσω της οποίας οι κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με τα κινητά τηλέφωνα τους και μάλιστα για να έχουν πρόσβαση σε αυτή χρησιμοποιούσαν κωδικό πρόσβασης προκειμένου να διαπιστωθούν με ποιους είχαν επαφές. Οι αστυνομικοί εξ αρχής πίστευαν πως οι δράστες της δολοφονίας είχαν ομάδα υποστήριξης κάτι που στη συνέχεια προέκυψε από την κίνηση του οχήματος της εταιρείας καθαρισμού πολυκατοικιών που κινούνταν ως «συνοδευτικό» του δικύκλου των εκτελεστών.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ένας από τους αναβάτες του δικύκλου επιβιβάστηκε στο βαν κατά τη διαφυγή τους από το σημείο της δολοφονίας. «Δεν θυμάμαι τον λόγο που βρισκόταν εκείνη την ημέρα (ημέρα δολοφονίας) το βαν στην περιοχή του Αλίμου.

Η κοινή διαδρομή με τη βέσπα είναι καθαρή σύμπτωση. Δε μπορώ να θυμηθώ κάτι παραπάνω σχετικά με τις εργασίες που είχα στις οκτώ και εννιά Απριλίου του 2021», φέρεται να είπε ο 48χρονος οδηγός του βαν στην αστυνομία. Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι τα δυο αδέλφια πιστεύοντας ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό τους άρχισαν να σχεδιάζουν άλλοθι.

Μάλιστα 48 ώρες πριν τις συλλήψεις ο 40χρονος επικοινώνησε με τη μητέρα του και προσπάθησε να δικαιολογήσει την παρουσία του λευκού βαν στην περιοχή του Αλίμου χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή, τις πιο ευφάνταστες δικαιολογίες επικαλέστηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που προμήθευσε τα ανώνυμα κινητά τηλέφωνα στους δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου για να δικαιολογήσει τη σχέση του μαζί τους. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος της οδού Πανόρμου, από το οποίο οι δράστες φέρεται να προμηθεύτηκαν τα επιχειρησιακά «πακιστανικά» κινητά τηλέφωνα με τα οποία συνομιλούσαν την ημέρα της εκτέλεσης.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε επικοινωνήσει στο παρελθόν με δύο από τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Όταν ρωτήθηκε για τι σχέση που έχει με τον 54χρονο οδηγό του βαν, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «είχαμε τυπικές σχέσεις (με τον 54χρονο). Παλαιότερα του έστελνα μηνύματα για να τον ξεματιάζω». Υπενθυμίζεται ότι τα δυο αδέλφια πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη.