Γεωργιάδης για το βίντεο με τον εργοδότη: «Ετοιμάζω εξώδικο στον Τσίπρα, δεν έκανα καμία απευθείας ανάθεση»

Γεωργιάδης για το βίντεο με τον εργοδότη: «Ετοιμάζω εξώδικο στον Τσίπρα, δεν έκανα καμία απευθείας ανάθεση»
«Αν το συνεχίσει θα του ζητήσω αποζημίωση», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί για τον εργοδότη που έλεγε στους υπαλλήλους του τι να ψηφίσουν στις εκλογές, αφού το βίντεο με τα λεγόμενά του είδε το φως της δημοσιότητας.

Ωστόσο ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν παρών πραγματοποιώντας επίσκεψη στην συγκεκριμένη εταιρεία διαφώνησε με τα λεγόμενα του εργοδότη και τόνισε στους εργαζόμενους: «O καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει».

Τσίπρας: «Ντροπή να τους τρομοκρατούν με "επιστάτη" τον υπουργό»

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκπομπή, «Mega Σαββατοκύριακο» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο περιστατικό αυτό σχολιάζοντας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε σχετικά με αυτό: «Επιχειρηματίες, σαν αυτόν που είδαμε σε ένα βιντεάκι δίπλα στον "επιστάτη", Άδωνι Γεωργιάδη, να εκβιάζει, να φοβερίζει και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενούς του. Δήθεν για πλάκα ε; Δεν έχει καθόλου πλάκα όμως αυτό. Να απειλεί ο εργοδότης, ο επιχειρηματίας, τον εργαζόμενο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία επειδή θα χάσει την δουλειά του. Γιατί; Για να παίρνει απευθείας αναθέσεις. Διότι ο κύριος αυτός, έχει μια επιχείρηση, η οποία πήρε δεκάδες απευθείας αναθέσεις από τον κύριο Γεωργιάδη. Ε λοιπόν κοιτάξτε, αυτό είναι ντροπή. Γυρνάμε στην δεκαετία του '60; Αυτή είναι εικόνα ντροπής, να τρομοκρατείς τον εργαζόμενο; Που έχεις νομοθετήσει εδώ και τέσσερα χρόνια για να μην έχει 8ωρο, για να μην έχει πληρωμένες υπερωρίες, για να μην έχει δικαιώματα, για να μην έχει σώμα επιθεώρησης εργασίας να είναι δίπλα του. Και έρχονται από πάνω τους με επιστάτη τον υπουργό, ο εργοδότης, να τους τρομοκρατήσει να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Μη τυχόν και χάσει την μάσα στις απευθείας αναθέσεις, είναι ντροπή».

«Αν το συνεχίσει θα του ζητήσω αποζημίωση»

O Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί σε δηλώσεις του κατηγόρησε τον υπουργό για απευθείας αναθέσεις στον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

«Ετοιμάζω εξώδικο στον κ. Τσίπρα για να το στείλω αν προλάβω σήμερα, σκοπός μου είναι να το στείλω σήμερα ή αύριο, γιατί εξακολουθεί να λέει, το 'πε χθες και σε μια ομιλία, το 'πε και προχθές στο Mega, ότι ο λόγος λέει που τα είπε αυτά αυτός ο ιδιοκτήτης, είναι ότι του έχω δώσει εγώ πολλές απευθείας αναθέσεις. Δεν έχω δώσει καμία, ούτε απευθείας ανάθεση, ούτε οποιουδήποτε δουλειές, σε αυτήν την επιχείρηση και σε αυτόν τον κύριο τον οποίο γνώρισα πρώτη φορά προχθές που με κάλεσε στην εταιρία του. Κατά συνέπεια, όσα λέει ο κ. Τσίπρας, είναι άκρως συκοφαντικά. Αν το συνεχίσει δηλαδή, θα του ζητήσω αποζημίωση», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι επρόκειτο για μία εκδήλωση όπως τόσες άλλες που πάνε προεκλογικά οι υποψήφιοι και ανέφερε για το περιστατικό: «Εγώ ο ίδιος αντέδρασα αμέσως, δεν περίμενα τον κ. Τσίπρα. Αυτό που με ενοχλεί είναι που το συνδέει με δήθεν απευθείας αναθέσεις που του έχω δώσει εγώ. Αυτό είναι συκοφαντία. Είναι ψέμα, είναι συκοφαντία, και θα τα πούμε στα δικαστήρια».