Τσίπρας για εργοδότη που έλεγε στους εργαζόμενους τι να ψηφίσουν: «Ντροπή να τους τρομοκρατούν με "επιστάτη" τον υπουργό» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τσίπρας για εργοδότη που έλεγε στους εργαζόμενους τι να ψηφίσουν: «Ντροπή να τους τρομοκρατούν με "επιστάτη" τον υπουργό» (vid)
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το βίντεο με τον εργοδότη εταιρείας που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή, «Mega Σαββατοκύριακο» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας, με εργοδότη εταιρείας να λέει στους υπαλλήλους του τι να ψηφίσουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε σχετικά με αυτό: «Επιχειρηματίες, σαν αυτόν που είδαμε σε ένα βιντεάκι δίπλα στον "επιστάτη", Άδωνι Γεωργιάδη, να εκβιάζει, να φοβερίζει και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενούς του. Δήθεν για πλάκα ε; Δεν έχει καθόλου πλάκα όμως αυτό. Να απειλεί ο εργοδότης, ο επιχειρηματίας, τον εργαζόμενο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία επειδή θα χάσει την δουλειά του. Γιατί; Για να παίρνει απευθείας αναθέσεις. Διότι ο κύριος αυτός, έχει μια επιχείρηση, η οποία πήρε δεκάδες απευθείας αναθέσεις από τον κύριο Γεωργιάδη. Ε λοιπόν κοιτάξτε, αυτό είναι ντροπή. Γυρνάμε στην δεκαετία του '60; Αυτή είναι εικόνα ντροπής, να τρομοκρατείς τον εργαζόμενο; Που έχεις νομοθετήσει εδώ και τέσσερα χρόνια για να μην έχει 8ωρο, για να μην έχει πληρωμένες υπερωρίες, για να μην έχει δικαιώματα, για να μην έχει σώμα επιθεώρησης εργασίας να είναι δίπλα του. Και έρχονται από πάνω τους με επιστάτη τον υπουργό, ο εργοδότης, να τους τρομοκρατήσει να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Μη τυχόν και χάσει την μάσα στις απευθείας αναθέσεις, είναι ντροπή».

Τι είχε πει ο εργοδότης στο βίντεο

Το βίντεο με τον εργοδότη που απευθύνεται στους υπαλλήλους του, έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και σε αρκετούς χρήστες του διαδικτύου.

«Μια άνω τελεία θα βάλω εγώ, ο υπουργός τα λέει ήπια, εγώ σας τα είπα χτες πιο έντονα. Δεν υπάρχει επιλογή εδώ, η δουλειά μας, η καθημερινότητά μας, το μέλλον μας. Εγώ θα τα πω άλλη μια φορά, εξαρτάται πάρα μα πάρα πολύ από μια χώρα κυβερνημένη. Με μια σωστή κυβέρνηση. Ήμασταν παρέα όταν ήταν κλειστές οι τράπεζες παιδιά και θυμόσαστε τι γινόταν. Και στα τηλέφωνα και με τους συνεργάτες μας και με τον κόσμο και με τις αποζημιώσεις. Εγώ δεν είμαι τόσο δημοκρατικός σ' αυτά τα πράγματα και σας το έχω αποδείξει. Είμαι όμως δίκαιος. Και επειδή είναι άδικο να την πληρώσουμε όλοι επειδή κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε για τους χ, ψ λόγους, πρέπει να το συζητήσουμε», αναφέρει ο εργοδότης στο βίντεο.

Γεωργιάδης: «O καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει»

Ωστόσο ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν παρών πραγματοποιώντας επίσκεψη στην συγκεκριμένη εταιρεία διαφώνησε με τα λεγόμενα του εργοδότη και τόνισε στους εργαζόμενους: «O καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει».

Μάλιστα ο υπουργός λίγες ώρες μετά που είδε το φως της δημοσιότητας το περιστατικό με τον εργοδότη, το σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter γράφοντας τα εξής και παραθέτοντας και βίντεο με την απάντησή του: «Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να μου επιτεθεί για άλλη μία φορά, αυτή τη φορά για το γνωστό βίντεο με τον επιχειρηματία και την πιεστική του προτροπή προς τους εργαζομένους του, να ψηφίσουν ΝΔ. Επειδή όμως εγώ είχα παρέμβει επιτόπου και δεν μπορούν να με κατηγορήσουν για αυτό, άρχισε τις ειρωνίες με το γνωστό «ο Υπουργός Αναπτύξεως κλπ»…η απάντηση μου προ ολίγου από την συγκέντρωση μας στο εστιατόριο του Δημάρχου στο Γαλάτσι».