Επίθεση με γιαούρτια στον Θάνο Πλεύρη: Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Επιμέλεια: Newsroom
Επίθεση με γιαούρτια στον Θάνο Πλεύρη: Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν
Ο Υπουργός Υγείας μετά την επίθεση με γιαούρτια μετέβη στο Νοσοκομείο «Λαϊκό» για οφθαλμολογικό έλεγχο.

Στο Νοσοκομείο «Λαϊκό» μετέβη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά την επίθεση με γιαούρτια, σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα και ενώ έτρωγε με την οικογένειά του.

Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου:

«Περί την ώρα 03:20 μ.μ. προσήλθε επειγόντως στο εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο του Γ.Ν.Α «ΛΑÏΚΟ», κατά τα διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατόπιν επίθεσης που δέχτηκε στο πρόσωπό του με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας παρουσία της οικογένειάς του.

Από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού.

Εδόθησαν οι κατάλληλες πρώτες βοήθειες και συνεστήθη θεραπευτική αγωγή και επανεξέταση. Εν συνεχεία ο Υπουργός αποχώρησε σε καλή γενική κατάσταση».

Το χρονικό της επίθεσης

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δέχτηκε επίθεση με γιαούρτια την ώρα που βρισκόταν με την οικογένειά του σε χώρο εστίασης στα Πετράλωνα. Όπως γνωστοποίησε ο κ. Πλεύρης σε ανάρτησή του, στο twitter: «Τρώγοντας μεσημέρι σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου θρασύδειλοι αριστεριστές μου επιτέθηκαν με γιαούρτια πετυχαίνοντας εκτός από εμένα τα δυο μου παιδιά. Αυτοί είναι, στοχεύοντας εμένα πέτυχαν με γιαούρτια τα παιδιά μου. ‘Αθλιοι».

«Τόσο άθλιοι. Μπροστά στον 8 χρόνο γιο μου, την 13χρονη κόρη μου και την γυναίκα μου να επιτίθενται, να πετυχαίνουν εκτός από εμένα, την οικογένεια μου. Αυτοί είναι» ανέφερε σε νεότερη ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας.

Σκέρτσος: Τα κόμματα να εκφράσουν την άμεση και σκληρή καταδίκη τους

«Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα χαρακτηριστικά κατά του Θάνου Πλεύρη, της συζύγου και των μικρών παιδιών του, μέρα μεσημέρι, σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, είναι ευθεία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ‘Ακης Σκέρτσος.

Υπογραμμίζει ότι όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν άβατα στις πόλεις μας που τους ανήκουν, βρίσκονται εκτός του δημοκρατικού τόξου και αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου.

Επιπλέον ο κ. Σκέρτσος καλεί τα κόμματα να εκφράσουν την άμεση και σκληρή καταδίκη τους «απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας από τους κάθε λογής εραστές του χάους και των άκρων».