Τροχαίο στη Λάρισα: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται έγκυος

Επιμέλεια: Newsroom
Τροχαίο στη Λάρισα: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται έγκυος
Η γυναίκα διανύει τον τέταρτο μήνα εγκυμοσύνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εκείνη που οδηγούσε.

Ωρες αγωνίας βιώνει η οικογένεια εγκύου, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που σημειώθηκε στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, μεταξύ Στεφανοβικείου και Αρμενίου.

Η γυναίκα διανύει τον τέταρτο μήνα εγκυμοσύνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εκείνη που οδηγούσε.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η γυναίκα, μαζί με τον σύζυγό της και το δίχρονο παιδάκι τους, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Ο σύζυγός της και το παιδί βγήκαν από το αυτοκίνητο με τη βοήθεια διερχόμενων οδηγών, που σταμάτησαν μόλις είδαν το αυτοκίνητο να ξεφεύγει της πορείας του. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και για τη γυναίκα, που εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα, σφάδαζε από τους πόνους και έδειχνε ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Η σοβαρότητα του τροχαίου σήμανε συναγερμό. Ενημερώθηκαν οι αρχές να σπεύσουν στο σημείο. Δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό της ΒΙΠΕ Βόλου ξεκίνησαν για να προσεγγίσουν τον τόπο που σημειώθηκε το τροχαίο ατύχημα, με τέσσερις άνδρες.

Αγωνία για την έγκυο

Εχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, οι πυροσβέστες με γρήγορο και μεθοδικό τρόπο κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την έγκυο. Χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητο με ασφάλεια, λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.

Στο σημείο μετέβη ακόμη ένα πυροσβεστικό όχημα με άνδρες από τη Λάρισα, δεν χρειάστηκε όμως να παρέμβουν επιχειρησιακά, διότι ήδη οι πυροσβέστες από τη ΒΙΠΕ Βόλου είχαν απεγκλωβίσει την τραυματία.

Στο σημείο έσπευσε μονάδα ασθενοφόρου από τον Βόλο. Είχε επίσης ενημερωθεί αρμοδίως και το Νοσοκομείο Βόλου, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκαν γιατροί και νοσηλεύτριες στη Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική του «Αχιλλοπούλειου».

Κατάγματα και στον πνεύμονα

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου εξέτασαν την έγκυο γυναίκα, επειδή ωστόσο έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και φέρει κατάγματα και στον πνεύμονα, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου να τύχει συνδυασμένης θεραπείας.

Το ΕΚΑΒ του Βόλου ενημερώθηκε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα για την επείγουσα διακομιδή, η οποία ολοκληρώθηκε μία ώρα μετά.