Αστυνομικοί στις ΗΠΑ συνέλαβαν έναν πατέρα επειδή τρύπησε το αυτί του γιου του (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Αστυνομικοί στις ΗΠΑ συνέλαβαν έναν πατέρα επειδή τρύπησε το αυτί του γιου του (vid)
Το εν λόγω βίντεο δείχνει έναν άνδρα να χρησιμοποιεί βελόνα και κλωστή για να τρυπήσει το αυτί του γιου του, ενώ το παιδί ουρλιάζει και κλαίει από τον πόνο.

Τα τελευταία χρόνια, το TikTok έχει γίνει μια πλατφόρμα για να μοιράζονται οι άνθρωποι βίντεο από την καθημερινή τους ζωή, από αστείες στιγμές με φίλους μέχρι δημιουργικές χορευτικές φιγούρες. Αλλά δεν είναι όλα τα βίντεο του TikTok αθώα ή ακίνδυνα. Πρόσφατα, ένα βίντεο ενός πατέρα που τρυπάει το αυτί του γιου του έγινε viral, προκαλώντας οργή και οδηγώντας στη σύλληψη του πατέρα από την αστυνομία.

Το εν λόγω βίντεο δείχνει έναν άνδρα να χρησιμοποιεί βελόνα και κλωστή για να τρυπήσει το αυτί του γιου του, ενώ το παιδί ουρλιάζει και κλαίει από τον πόνο. Το βίντεο έχει καταδικαστεί ευρέως από τον κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να εκφράζουν σοκ και δυσπιστία για το γεγονός ότι ένας γονέας θα υπέβαλε το παιδί του σε μια τόσο επώδυνη και επικίνδυνη διαδικασία.

@iamnugget770 #freemyboy #fyp #copabuse #viral ♬ original sound - Zethen Sherland198

Μετά τη δημόσια κατακραυγή, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και τελικά συνέλαβε τον πατέρα για κακοποίηση παιδιού. Ο πατέρας υπερασπίστηκε τις ενέργειές του, υποστηρίζοντας ότι απλώς εκτελούσε μια πολιτιστική παράδοση που είχε περάσει από την οικογένειά του εδώ και γενιές. Ωστόσο, η αστυνομία και οι συνήγοροι της παιδικής πρόνοιας υποστηρίζουν ότι οι κίνδυνοι μόλυνσης και τραυματισμού που συνδέονται με το τρύπημα των αυτιών στο σπίτι είναι πολύ μεγάλοι για να λαμβάνονται ελαφρά τη καρδία.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τους κινδύνους του ερασιτεχνικού piercing, ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά. Ενώ το τρύπημα του αυτιού μπορεί να φαίνεται σαν μια ακίνδυνη αισθητική διαδικασία, δεν είναι χωρίς κινδύνους. Όταν γίνεται με ακατάλληλο τρόπο, το τρύπημα του αυτιού μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις, ουλές, ακόμη και μόνιμη βλάβη του λοβού του αυτιού. Γι' αυτό είναι σημαντικό οι γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε επαγγελματία που διαθέτει την κατάλληλη εκπαίδευση και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να εξασφαλίσει μια ασφαλή και αποστειρωμένη διαδικασία.