Live Breaks: Το παγκόσμιο viral στον κόσμο των συλλεκτικών καρτών!

Newsroom
Πώς γεννιέται ένα viral; Videos με ζωάκια, με γκάφες, με καυγάδες, όμως τους τελευταίους μήνες, τα πιο hot videos είναι τα live breaks που ξαφνικά βγάζουν… μια υπογεγραμμένη 1/1 κάρτα του Γιάννη!

Είμαστε το Trace ‘n Chase, μια πρωτοποριακή εταιρεία, που δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα, από την δίψα και την διάθεση μας να δώσουμε στους αμέτρητους φαν του αθλητισμού, σε Ελλάδα και Ευρώπη, την ευκαιρία να γνωρίσουν το ”hobby” της συλλογής καρτών! Να αποκτήσουν μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα, που θα διακοσμούν το γραφείο, το σπίτι ή την εταιρεία τους, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν το αγαπημένο τους σπορ και θα κάνουν ατελείωτες συζητήσεις με τους φίλους τους, κυνηγώντας μία καινούργια κάρτα!

ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ PROMO CODΕ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ TRACE ‘N CHASE, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ GAZZETTA.GR!

Μετά από όλα αυτά τα ωραία και άκρως ενδιαφέροντα, η ώρα να ανακαλύψετε τον θαυμαστό κόσμο των live breaks, της πιο hot -και viral- διαδικασίας στο hobby των συλλεκτικών καρτών!

Ενώ λοιπόν η συλλογή καρτών είναι ένα ιστορικό και διαχρονικό χόμπι με τις παραπάνω μορφές, τα Live Breaks έχουν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μια πολύ σημαντική τάση στον χώρο, εξαιτίας φυσικά της εξέλιξης της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων που αυτή δίνει.

Τι είναι λοιπόν τα Live Breaks?

Τα Live Breaks, με μια φράση, είναι ένα προγραμματισμένο event, όπου οι συλλέκτες αγοράζουν μια θέση που συνήθως αντιστοιχεί σε κάποιες ομάδες (από τις 10, 20 ή περισσότερες) με αντάλλαγμα να λάβουν κάποιες από τις συλλεκτικές κάρτες ενός κουτιού ή ενός συνδυασμού κουτιών. Τα Live Breaks συνήθως μεταδίδονται σε live streaming, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να μπορούν να μοιράζονται τον ενθουσιασμό τους, να βλέπουν τις κάρτες που εμφανίζονται και τις αντιδράσεις του οργανωτή καθώς αυτές συμβαίνουν.

Γιατί να πάρω μέρος σε Live Breaks?

Οικονομική Αξία: Πολύ απλά, τα Live Breaks έχουν γίνει ένας παρά πολύ δημοφιλής και οικονομικός τρόπος για τους συλλέκτες να αποκτούν δυνητικά υψηλότερης αξίας ή πιο σπάνιες κάρτες χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν οι ίδιοι ένα ολόκληρο κουτί. Αντί λοιπόν να αγοράσετε ένα κουτί και να επενδύσετε εκατοντάδες ευρώ για μια καλή σειρά, μπορείτε να πληρώσετε ένα κλάσμα της τιμής του για να αποκτήσετε την ομάδα ή τις ομάδες που σας ενδιαφέρουν.

Ενώ ένα κουτί μπορεί να στοιχίζει από 200€ έως 1000€+ σε ένα Live Break μπορείτε να αγοράσετε μια θέση για 20 έως 50 ευρώ! Μια παρέα συλλεκτών μπορεί επιπλέον να συμμετάσχει σε ένα πιο ακριβό Live Break και να μοιραστεί το κόστος αντίστοιχα!

Συλλεκτική (υπέρ)αξία: Τα Live Breaks σας επιτρέπουν να συλλέγετε στοχευμένα την αγαπημένη σας ομάδα χωρίς να έρχονται στην κατοχή σας ανεπιθύμητες κάρτες. Για παράδειγμα: Είστε -ταλαιπωρημένος μέχρι και πέρσι- οπαδός των Knicks και επιθυμείτε να συλλέγετε μόνο κάρτες της ομάδας αυτής. Μπορείτε να αγοράσετε τους Knicks σε ένα Live Break και να συνεχίσετε να εμπλουτίζετε την συλλογή σας με τα καινούρια αστέρια όπως ο RJ Barrett και ο Jalen Brunson!

Η αξία της κοινότητας: Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα των Live Breaks είναι η συντροφικότητα και το γενικότερο fun που τα συνοδεύει. Αυτά συνήθως μεταδίδονται ζωντανά έτσι ώστε οι συλλέκτες να μπορούν να ζήσουν τον ενθουσιασμό που δημιουργείται από την εμφάνιση μιας πολύ ιδιαίτερης κάρτας, ενώ πολλοί διοργανωτές δίνουν και επιπλέον «δώρα» για την συμμετοχή και μόνο, όπως ρέπλικες από δαχτυλίδια πρωταθλητών και αλλά memorabilia ή συλλεκτικές κάρτες!

Πόσο κοστίζει?

Δεδομένου ότι οι συλλέκτες ουσιαστικά μοιράζουν το κόστος αγοράς ενός ή πολλών κουτιών, η συμμετοχή είναι πάντα φθηνότερη από το να αγοράσετε ένα κουτί μόνοι σας. Οι τιμές μπορεί να κυμαίνονται σημαντικά για μια θέση σε ένα Live Break και η διακύμανση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, αλλά κυρίως από την ποιότητα και την ονομαστική του κουτιού. Εάν πρόκειται για ένα πολύ καλό κουτί, από την άποψη ότι προσφέρει μια μεγάλη αναλογία “hit cards” (αυτόγραφα & memorabilia), τότε οι διοργανωτές θα χρεώσουν μια premium τιμή, καθώς και το κουτί ήταν πιθανότατα πιο ακριβό. Η τιμή ποικίλλει επίσης ανάλογα με την θέση που κάποιος αγοράζει καθώς η αγορά μιας ομάδας με έναν ανερχόμενο σταρ (π.χ. Cleveland Cavs με Evan Mobley) ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερη αξία από μια ομάδα χωρίς αντίστοιχους αστέρες (τους τίμιους αλλά τόσο μέτριους, Washington Wizards για παράδειγμα). Εν ολίγοις, μπορείτε να βρείτε Live Breaks με ένα κόστος οπουδήποτε από $10 έως $100+.

Πώς ακριβώς λειτουργούν τα Live Breaks ;

Τα Live Breaks μπορούν να γίνουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και παρακάτω θα διαβάζετε κάποιους από τους πιο συνηθισμένους τύπους:

Random Break or Pick Your Team (PYT): Οι συλλέκτες αγοράζουν μια ομάδα (ή πολλές ομάδες) και λαμβάνουν κάθε κάρτα που έρχεται από αυτήν την ομάδα. Οι τιμές για τις ομάδες είναι προκαθορισμένες στο ίδιο ποσό και πριν την έναρξη του Live Break γίνεται μια κλήρωση σύμφωνα με την οποία ο κάθε συμμετέχων λαμβάνει και την αντίστοιχη ομάδα.

Προ-τιμολογημένη ομάδα: Υπάρχει μια προκαθορισμένη τιμή για κάθε ομάδα, με βάση την δημοτικότητά της. Για παράδειγμα, οι Chicago Bulls μπορεί να κοστολογούνται στα $99 αλλά οι Houston Rockets στα $25 και οι τιμές αυτές βασίζονται στον αριθμό των πιθανών “hit cards” ή των καρτών υψηλής αξίας στο σετ (κάποιες σειρές έχουν μεγάλο αριθμό από κάρτες με Hall of Famers, Superstars και Rookies κλπ).

Draft: Σε αυτό το Live Break οι οργανωτές χρησιμοποιούν μια τυχαία κλήρωση για να καθορίσουν τη σειρά επιλογής. Αφού τραβηχτούν όλα τα φύλλα, ο χρήστης με την 1η θέση παίρνει την πρώτη κάρτα, αυτός με τη 2η, διαλέγει μια κάρτα από τις υπόλοιπες και ούτω καθεξής μέχρι να τραβηχτούν όλες οι κάρτες.

Live Break Περιφέρειας: Σε αυτό το Live Break, οι συλλέκτες αγοράζουν μια ολόκληρη Περιφέρεια ενός αθλήματος. Για παράδειγμα, αν αγοράσετε την Κεντρική Περιφέρεια του ΝΒΑ θα λάβετε όλες τις κάρτες από τις ομάδες της Περιφέρειας αυτής (Bucks, Bulls, Pistons, Pacers, Cavs). Αυτό το Live Break είναι συνήθως πιο ακριβό, αλλά δίνει στους συλλέκτες περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν περισσότερες κάρτες από την αγαπημένη τους ομάδα.

Πολλοί οργανωτές κάνουν τις δικές τους παραλλαγές σε αυτές τις βασικές εκδόσεις ή εφευρίσκουν εντελώς νέες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει πάντα τους κανόνες του Live Break προτού αγοράσετε μια θέση, ακριβώς προκειμένου να γνωρίζετε τι μπορείτε να κερδίσετε από το κάθε Live Break και μην διστάσετε να γίνετε μέλη στην ομάδα NBA trading cards Greece στο Facebook όπου πραγματοποιούνται συχνά live breaks!

Αυτά τα ωραία και πολύ ενδιαφέροντα για την ώρα και μην ξεχνάτε το promo code σε όλα τα προϊόντα του Trace ‘n Chase για τους αναγνώστες του Gazzeta καθώς και τον μοναδικό διαγωνισμό στο Instagram για μία υπογεγραμμένη μπάλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ακολούθησε το Trace ‘n Chase σε Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Linkedin, αλλά και το κανάλι μας στο YouTube και μάθε τα πάντα γύρω από το #thehobby!