Ταξίδι σε μια άλλη πραγματικότητα: Μπήκαμε στην πρώτη «πύλη τηλεμεταφοράς» που ενεργοποιήθηκε στην Αθήνα

Ταξίδι σε μια άλλη πραγματικότητα: Μπήκαμε στην πρώτη «πύλη τηλεμεταφοράς» που ενεργοποιήθηκε στην Αθήνα
Ούτε escape room ούτε VR παιχνίδι. Η Teleport Services είναι κάτι εντελώς καινούργιο που κάνει αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της.

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες φεύγοντας από το γραφείο σου, να παρκάρεις το αμάξι σου στη Λεωφόρο Μεσογείων και ξαφνικά να τηλεμεταφερθείς σε ένα διαστημόπλοιο μαζί με τους φίλους σου, να παλέψεις με εξωγήινους και να σώσεις τον πλανήτη από μια τεράστια καταστροφή; Σενάριο επιστημονικής φαντασίας έτσι; Κι όμως πάνω κάτω ήταν αυτό που ζήσαμε μια απλή Δευτέρα απόγευμα μετά τη δουλειά.

Βλέπεις, η Teleport Services ενεργοποίησε πρόσφατα την πρώτη «πύλη τηλεμεταφοράς» στην Αθήνα (Λεωφόρος Μεσογείων 403, Αγία Παρασκευή) και δεν χάσαμε την ευκαιρία να τη επισκεφτούμε. Όπως είναι λογικό θα αναρωτιέσαι «τι στο καλό είναι αυτή η πύλη τηλεμεταφοράς;». Την ίδια ακριβώς απορία είχαμε κι εμείς μέχρι να μπούμε μέσα στο κτίριο.

...

H Teleport Services είναι ουσιαστικά μια εταιρεία που σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτότυπες Hyper Reality εμπειρίες. Με την βοήθεια της τεχνολογίας αναμειγνύονται άψογα το φανταστικό και το πραγματικό ώστε να μην υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα στο πού τελειώνει το ένα και πού αρχίζει το άλλο.

Έτσι, χάρη στο πρωτοποριακό σύστημά της και σε συνδυασμό με υπερσύγχρονα VR στοιχεία, παρέχει τη δυνατότητα στο κοινό να τηλεμεταφερθεί και να συμμετάσχει σε μια διαδραστική εμπειρία που είναι δύσκολο να περιγραφεί και να συγκριθεί με οτιδήποτε γνωρίζουμε έως τώρα. Έχει στοιχεία από VR παιχνίδια και από Escape Rooms, ωστόσο δεν είναι τίποτα από τα δύο. Είναι κάτι εντελώς καινούργιο, το οποίο μπορεί να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Επίσης είναι αλήθεια πως μόνο όποιος το έχει ζήσει, μπορεί πραγματικά να το καταλάβει.

...

Έχοντας ανοίξει την «πύλη» της σχετικά πρόσφατα, για την ώρα οι επισκέπτες μπορούν να τηλεμεταφερθούν σε δύο κόσμους. Ο πρώτος ονομάζεται AL13N5 και ο δεύτερος Wizard Academy. Για να το απολαύσετε στο έπακρο, καλό θα ήταν να πάτε ως ομάδα 3 μέχρι 6 ατόμων. Άλλωστε ποιος θα ήθελε να φτάσει σε μια άλλη διάσταση μόνος του, χωρίς να έχει κάποιον να μοιραστεί την εμπειρία;

Εμείς μιας και θέλαμε περισσότερη δράση και λιγότερους γρίφους, επιλέξαμε το ταξίδι στο διάστημα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρεθήκαμε σε μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Για περίπου μία ώρα αφήσαμε πίσω την Αθήνα και συνεργαστήκαμε ως ομάδα για να σώσουμε τη Γη από μια μεγάλη καταστροφή. Το λες και ενδιαφέρον απόγευμα. Μάλιστα, για όποιες ομάδες θέλουν να δώσουν μια μάχη επιβίωσης μεταξύ τους, τότε υπάρχει και η επιλογή της αρένας, όπου τα πράγματα σοβαρεύουν.

...

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η Teleport Services καινοτομεί στη δημιουργία εργαλείων για εταιρείες, ενώ οι τεχνολογίες που αναπτύσσει δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα της ψυχαγωγίας και των ψηφιακών εμπειριών, αλλά ανοίγει και νέους ορίζοντες στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Πλέον μία ολόκληρη σχολική τάξη μπορεί να περπατήσει στην Ανταρκτική, να κάνει βόλτα στο διάστημα και να εξερευνήσει αρχαίους πολιτισμούς.

Όπως λένε και οι δημιουργοί της Teleport Services ότι πιο κοντινό σε αυτή την εμπειρία είναι η μαγεία. Ποιος δεν θέλει λίγη από αυτή;