Η απάντηση του Μάνεση για το περιστατικό στην Κεφαλονιά: «Ρε ογκόλιθοι της δημοσιογραφίας τι σημαίνει "φτύνω συμβολικά";» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η απάντηση του Μάνεση για το περιστατικό στην Κεφαλονιά: «Ρε ογκόλιθοι της δημοσιογραφίας τι σημαίνει "φτύνω συμβολικά";» (vid)
Ο Νίκος Μάνεσης περιέγραψε πώς συνέβη το περιστατικό, τονίζοντας πως έγινε διαρροή fake news χωρίς να διασταυρωθούν οι πληροφορίες.

Ο Νίκος Μάνεσης ξέσπασε μέσα από την εκπομπή του διαψεύδοντας δημοσιεύματα που αφορούσαν περιστατικό με τον ίδιο και έναν πολιτικό στο Λιθόστρωτο Κεφαλονιάς.

Όπως εξήγησε ο γνωστός δημοσιογράφος ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο ενώ περιέγραψε ακριβώς το περιστατικό που έλαβε πραγματικά χώρα.

Τι ανέφεραν τα δημοσιεύματα

Τα δημοσιεύματα ανέφεραν πως λίγο έλειψε να πιαστεί ο δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης με πολίτη της Κεφαλονιάς όταν ο τελευταίος «έκραξε» τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Παναγή Καππάτο.

Η απάντηση του Νίκου Μάνεση

«Πηγαίνω σε μια καφετέρια στο Λιθόστρωτο, βλέπω διάφορους πολιτικούς και σκέφτηκα τι ωραίο πράγμα, αντίπαλοι πολιτικοί κάθονται σε διπλανά τραπέζια. Λέω έτσι να πάνε οι εκλογές, δεν δάγκωνα τη γλώσσα μου καλύτερα. Κάθομαι χαιρετώ, φιλώ, τους περισσότερους τους ξέρω. Ο Γαλιατσάτος εξαίρετος κύριος, ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης του ΣΥΡΙΖΑ, καθόταν στα τέσσερα μέτρα από το τραπέζι που έκατσα εγώ, πέρασαν διάφοροι υποψήφιοι, άλλος καθόταν, άλλος έμενε, άλλος πήγαινε σε άλλη καφετέρια, τα γνωστά. Δεν είναι κακά, είναι και ωραίο να τον βλέπεις από κοντά τον υποψήφιο. Αρκεί να παίζεται τίμια το παιχνίδι και δεν παίζεται τίμια το παιχνίδι», είπε αρχικά.

«Πάμε να δούμε λοιπόν τι έγινε, είμαι με την πλάτη στο πεζόδρομο, όταν λέω Λιθόστρωτο εννοώ πεζόδρομος. Όπως κάθομαι και μιλάω με την σερβιτόρα για να παραγγείλω έναν καφέ, και ακούω πίσω μου κάποιον να βήχει. Να αρχίσει να μαζεύει το προϊόν του βήχα. Επειδή κάποιοι μπορεί να τρώνε και breakfast, το λέω στα Κεφαλονίτικα, να προσπαθήσω να το πω λίγο πιο έτσι πιο χιουμοριστικά... Εξαπολύει μια παραγωγικότατη, όταν λέω παραγωγικότατη, πιο παραγωγική δεν γινόταν, φτυσιά. Ροχάλα, τα ρινίσματα της οποίας πλήττουν και εμένα στο σβέρκο όπως κάθομαι πλάτη και τη Φαίη. Αν είναι δυνατόν, παγώνεις. Πέρασε ένας και σας έφτυσε. Γυρίζω να δω και ακούω ένα "προδότη". Γυρίζω και βλέπω έναν μεσήλικα πάνω σ' ένα ποδήλατο είχε απομακρυνθεί καμιά δεκαριά μέτρα. Σηκώνομαι και έκανα αυτό που θα έκανε ο καθένας. Του έβαλα τις φωνές. "Τι έκανες ρε;". Σταματάει, με στολίζει στα "γαλλικά", εγώ "γαλλικά" δεν... φωνή αυτός, φωνή εγώ, έρχεται κατά πάνω μου για να με δείρει», συμπλήρωσε.

«Στα δέκα μέτρα, να είναι καλά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και 2-3 θαμώνες, τον αρπάζουν και τον πηγαίνουν καροτσάκι, τον απομακρύνουν και τελειώνει το περιστατικό. Έρχεται ο ιδιοκτήτης μου λέει "χίλια συγγνώμη κύριε Μάνεση, είναι τραμπούκος ημίτρελος, μας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Φαντάσου έγινε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση όταν πήγε ο Μητσοτάκης για να μην επιτεθεί, αύριο που έρχεται ο Τσίπρας η ίδια επιχείρηση για να μην πάει στον Τσίπρα. Έχει πρόβλημα με τους πολιτικούς είναι διαταραγμένος". Λέω οκ, λήξαν το θέμα, αλλά η τοπική κοινωνία να προστατέψει και τον άνθρωπο αν χρειάζεται έναν επιστήμονα να τον δει, αλλά να προστατέψει και όλους τους άλλους. Εκ των υστέρων, έμαθα ότι και η βρισιά και η φτυσιά πήγαιναν στον βουλευτή αλλά και σε οποιονδήποτε έχει να κάνει με την εξουσία...», τόνισε επίσης μεταξύ άλλων.

«Πάει το περιστατικό με τον διαταραγμένο, πέρασε, τελείωσε. Παρών στο περιστατικό ο Νικόλας ο Φαραντούρης, σύμβουλος του κυρίου Τσίπρα, λαμπρός επιστήμων και υποψήφιος για την μονοεδρική της Κεφαλονίας. Δεν ξέρω πόσοι ακόμα ήταν παρόντες. Τελειώνει το περιστατικό. Μια με δυο ώρες μετά, αυτό το μεμονωμένο περιστατικό γράφεται σε δυο σαιτ ως εξής: "ομάδα Αργοστολιωτών προπηλάκισε τον βουλευτή Καππάτο" στο τραπέζι του οποίου καθόταν και η αφεντιά μου. "Εκτοξεύοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών και μάλιστα ένας από την ομάδα των διαμαρτυρόμενων που ήταν και σε ποδήλατο, έφτυσε συμβολικά". Δηλαδή ρε ογκόλιθοι της δημοσιογραφίας, τι πάει να πει φτύνω συμβολικά; Προφανώς να με ξεματιάσει ήθελε ο άνθρωπος. "Και εκεί που εκτονώθηκε η ένταση ο δημοσιογράφος σηκώθηκε, κινήθηκε απειλητικά κατά του ποδηλάτη και έπεσαν και κάποιες ψιλές". Δεν σκέφτηκαν οι διαρροείς, πολιτικό πρόσωπο έκανε την διαρροή και οι συντάκτες ότι εκεί κάθε μαγαζί έχει από δυο κάμερες και είναι καταγεγραμμένο το περιστατικό. Το πρόβλημα δεν σταματάει εκεί, σε δευτερόλεπτα έχει πατηθεί το enter και έχει η περίφημη διάχυση της είδησης. To περιστατικό που μετετράπη στον ορισμό του γκεμπελισμού και των fake news, είχε γίνει γνωστό στο πανελλήνιο αδιαστάυρωτα όσον αφορά την πληροφορία. Τα μεγαλύτερα σαιτ της Ελλάδας, έχουν βάλει ή να τρώω ξύλο ή να ρίχνω ξύλο και να προπηλακίζεται ο βουλευτής και να γίνεται και μια διαδήλωση ενώ πίναμε τον καφέ μας. Με πήρε ο βουλευτής και μου είπε οτι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά των δημοσιευμάτων και της διάχυσης που έγινε, θέλω να είσαι μάρτυρας. Δέχτηκα αλλά με τον όρο να είναι μάρτυρας και ο Νικόλας ο Φαραντούρης που ήταν στα τέσσερα μέτρα. Και πάμε καλά, θα καταθέσει ο Φαραντούρης, με πήρε τηλέφωνο, θα καταθέσει. Τελειώνει το περιστατικό αυτό», είπε στην συνέχεια.

«Κάποιοι θεώρησαν ότι για να πληγεί ο βουλευτής πρέπει να γίνει αυτό και να πάρουν αυτοί τους σταυρούς. Συμβαίνει σε πολλές κοινωνίες. Πολύ σημαντικό, από την πρώτη στιγμή οι τοπικές όλων των κομμάτων έβγαλαν καταδικαστική ανακοίνωση και μάλιστα σκληρή. Πρώτος πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, μπράβο. Με συγκινεί, σημαίνει πολιτικό πολιτισμό. Και έτσι να πάμε στις εκλογές. Από την άλλη υπάρχει κι ένα αρνητικό, από τους παριστάμενους πολιτικούς, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου ένας να πει "εντάξει καταδικάζουμε το γεγονός, αλλά να καταδικάσουμε και τα fake news, ήμουνα μπροστά...», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.