Η στιγμή του σεισμού στον «αέρα» της ΕΡΤ πριν από το διάγγελμα: «Νιώθουμε τη γη να κουνιέται» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η στιγμή του σεισμού στον «αέρα» της ΕΡΤ πριν από το διάγγελμα: «Νιώθουμε τη γη να κουνιέται» (vid)
Αισθητός έγινε ο σεισμός με τους παρουσιαστές στην ΕΡΤ να το αναφέρουν.

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Εύβοια λίγο μετά τις 11.30 π.μ, η οποία έγινε αισθητή και στην Αττική.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 52χλμ βορειοανατολικά της Αθήνας. Ωστόσο λίγη ώρα πριν από τον σεισμό είχε ολοκληρωθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στην συνέχεια αναμενόταν το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Εκείνη την στιγμή ήταν στον «αέρα» η εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ, που μετέδιδε τις εξελίξεις για την προκήρυξη των εκλογών και έγινε αισθητός ο σεισμός, με τους παρουσιαστές να το αναφέρουν.

«Δεν θέλουμε να σας τρομάξουμε, έγινε ένας μικρός σεισμός, θα έχουμε ενημέρωση σε πολύ λίγο. Νιώθουμε τη γη να κουνιέται», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Η στιγμή της διπλής σεισμικής δόνησης στον «αέρα» του Mega

Ωστόσο και άλλες εκπομπές σε άλλα κανάλια μετέδιδαν την προκήρυξη των εκλογών, όπως π.χ. το Mega, όπου επίσης οι παρουσιαστές επεσήμαναν πως γινόταν σεισμός.

«Έχουμε έναν σεισμό αυτή την ώρα, ζωντανή εκπομπή είμαστε… Να πούμε ότι υπάρχει ένας σεισμός, φάνηκε να ήταν ισχυρός, θα το δούμε στην πορεία», είπε αρχικά ο Γιάννης Χρηστάκος από την αίθουσα σύνταξης του Mega.

Ένα λεπτό μετά ακολούθησε και δεύτερος σεισμός, με τον Γιάννη Χρηστάκο να λέει στον αέρα: «Παιδιά, συγγνώμη που σας διακόπτω, αλλά έχουμε ξανά νέα ισχυρή σεισμική δόνηση και το καταλαβαίνουμε κι εδώ στο στούντιο. Το λέω γιατί είμαστε σε ζωντανή μετάδοση, οπότε θα έχουμε και πολύ σύντομα νεότερα».