Κι επίσημα προεκλογική περίοδος: Συναντήθηκε ο Μητσοτάκης με την Σακελλαροπούλου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κι επίσημα προεκλογική περίοδος: Συναντήθηκε ο Μητσοτάκης με την Σακελλαροπούλου (vid)
Ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο προεδρικό μέγαρο μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και συναντήθηκε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και να δρομολογήσει τη διεξαγωγή των εκλογών τον Μάιο.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως η ανάγκη για διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και για οικονομική σταθερότητα, αλλά και το ζητούμενο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας επιβάλλουν τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή αργότερα το απόγευμα.

Ο Μητσοτάκης με την Σακελλαροπούλου

«Έχω τη χαρά να σας παραδώσω την πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την 21η Μαΐου. Αυτό επιτάσσουν τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος, το άρθρο 41 του Συντάγματος. Επί της ουσίας όμως η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά τη θητεία της.

Όπως είχα δεσμευτεί εξ αρχής ότι πρέπει να γίνει. Γιατί αυτό επιτάσσει η θεσμική συνέχεια του κράτους Έτσι ώστε και οι πολίτες να μπορούν να αξιολογήσουν στις επερχόμενες εκλογές το σύνολο της κυβερνητικής μας θητείας και να πάρουν τις αποφάσεις τους. Οι εκλογές είναι μια μεγάλη γιορτή Δημοκρατίας. Αυτό που θέλω να ευχηθώ καθώς ξεκινάει η προεκλογική περίοδος είναι να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κρίνουν με νηφαλιότητα ποιος πρέπει να τους κυβερνήσει την επόμενη 4ετία.

Μακριά από τοξικότητες και ακραίες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν και στο γενικότερο κλίμα των καιρών αλλά δεν νομίζω ότι είναι και εναρμονισμένες αυτές οι συμπεριφορές με τη συνολική διάθεση της κοινωνίας. Τέλος να ευχηθώ η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στη μεγάλη δημοκρατική διαδικασία που είναι οι εθνικές εκλογές. Και απευθύνομαι κυρίως στη νέα γενιά, στα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά , η συμμετοχή τους στις εκλογές είναι νομίζω ένα στοίχημα για όλους μας και τελικά και αυτοί πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν την αποχή.

Οπότε η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου είναι πια στη διάθεσή σας. Το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θα θυροκολληθεί σήμερα το απόγευμα και από αύριο το πρωί επίσημα το ρολόι μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 21ης Μάιου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ευχαριστώ κ. Πρωθυπουργέ. Εύχομαι να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας», απάντησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό, προκηρύσσοντας τις εκλογές για τις 21 Μαΐου.