Η μεγαλύτερη ληστεία των τελευταίων ετών: Η λεία τους ξεπερνά τα 14 εκατομμύρια ευρώ

Επιμέλεια: Newsroom
Η μεγαλύτερη ληστεία των τελευταίων ετών: Η λεία τους ξεπερνά τα 14 εκατομμύρια ευρώ
Μια ομάδα ένοπλων ανδρών μεταμφιεσμένων σε αστυνομικούς απέκτησε πρόσβαση στο χώρο φορτίου του αεροδρομίου και έφυγε με περίπου 200 ράβδους χρυσού.

Ένα μυστήριο έχει απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα μετά την κλοπή χρυσού αξίας 14 εκατομμυρίων ευρώ από το αεροδρόμιο του Καναδά. Μια ληστεία που αποκαλείται η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κλοπή έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο του Καναδά. Μια ομάδα ένοπλων ανδρών μεταμφιεσμένων σε αστυνομικούς απέκτησε πρόσβαση στο χώρο φορτίου του αεροδρομίου και έφυγε με περίπου 200 ράβδους χρυσού, βάρους 12,5 κιλών η καθεμία. Η ληστεία διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά και οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς να συλληφθούν.

Ο κλεμμένος χρυσός πιστεύεται ότι βρισκόταν καθ' οδόν προς τη Ζυρίχη της Ελβετίας. Η αξία του κλεμμένου χρυσού εκτιμάται σε περίπου 12 εκατομμύρια λίρες, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες ληστείες.

Οι αρχές ερευνούν επί του παρόντος το περιστατικό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Οι δράστες πιστεύεται ότι είναι επαγγελματίες εγκληματίες με μεγάλη εμπειρία στην εκτέλεση τέτοιων κλοπών. Το περιστατικό έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των αεροδρομίων και την ικανότητα των αρχών να αποτρέψουν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Η κλοπή πολύτιμων φορτίων δεν είναι νέο φαινόμενο και τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο έχουν εφαρμόσει διάφορα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών. Ωστόσο, η ληστεία στο αεροδρόμιο του Καναδά ανέδειξε την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση και συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των μέτρων ασφαλείας.

Το περιστατικό επέστησε επίσης την προσοχή στο αυξανόμενο πρόβλημα του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο. Τα εγκληματικά δίκτυα είναι όλο και πιο εξελιγμένα και καλά χρηματοδοτούμενα, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τις αρχές να προλάβουν τις δραστηριότητές τους.