Σταϊκούρας: «Εκτιμώ πολύ τον Ρέμο, τη Θεοδωρίδου, τον Βέρτη και τον Αργυρό» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σταϊκούρας: «Εκτιμώ πολύ τον Ρέμο, τη Θεοδωρίδου, τον Βέρτη και τον Αργυρό» (vid)
O υπουργός Οικονομικών μίλησε και για τους αγαπημένους του καλλιτέχνες και το κομμάτι της διασκέδασης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη!» για την οικογένεια του, τις προσωπικές δυσκολίες, την περιπέτεια υγείας του και τη ζωή έκτος υπουργείου.

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για την ενασχόλησή του με την πολιτική και για την πορεία του έως τώρα στο υπουργείο, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές.

«Συμπλήρωσα οκτώ χρονιά στο υπουργείο Οικονομικών, δεν υπάρχει άλλος Ευρωπαίος με τόσα χρόνια, ο μέσος όρος είναι ένα έτος και ένας μήνας. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο υπουργείο με μία ηλεκτρική καρέκλα. Το κριτήριο για να ψηφιστώ ο καλύτερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης ήταν ότι από κοινού, κοινωνία και πολιτεία, ανταπεξήλθαμε σε πρωτόγνωρες κρίσεις. Μία άσχημη περίοδος ήταν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, πολλές φορές κοιμηθήκαμε στο υπουργείο. Ήταν σκληρό, ψυχοφθόρο και δύσκολο για μένα και την οικογένεια μου, όταν ακούγαμε ακραία συνθήματα που αφορούσαν εμάς άλλα και τις οικογένειες μας», είπε αρχικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Για την περιπέτεια με την υγεία του αλλά και για τα παιδικά του χρόνια αποκάλυψε πως, «είχα μία περιπέτεια υγείας πέρσι, έκανα Πρωτοχρονιά στο νοσοκομείο γιατί έκανα αφαίρεση χολής, ήμουν σε περιοδεία και αγνόησα τον έντονο πόνο που ένιωθα. Κατάγομαι από τη Λαμία άλλα μέναμε στην Αθήνα, πήγα σε δημόσιο σχολείο στην Κυψέλη, περπατούσα 1,5 χιλιόμετρο καθημερινά από το Γαλάτσι στην Κυψέλη. Έκανα χουνέρια στους γονείς μου όταν απελευθερωμένος πλέον έφυγα για σπουδές στο εξωτερικό, εκεί έβγαινα έξω πολύ περισσότερο απ΄ ότι στην Ελλάδα. Υποστηρίζω ότι και η κόρη μου πρέπει να κάνει «αλητείες», πρέπει να γίνονται στην κατάλληλη ηλικία, ώστε να κάνουμε λιγότερα λάθη όσο μεγαλώνουμε. Όσο μεγαλώνω γίνομαι όλο και πιο εύκολος καθηγητής, όταν ήμουν νεότερος και είχα μικρή ηλιακή απόσταση από τους φοιτητές ήμουν πιο αυστηρός».

Παράλληλα μίλησε και για τους αγαπημένους του καλλιτέχνες και το κομμάτι της διασκέδασης: «Έχω αδυναμίες και προσωπική σχέση με τραγουδιστές, θα ήθελα να τους βλέπω συχνότερα, άλλα προσέχω το πως αντιλαμβάνεται η κοινωνία τον υπουργό Οικονομικών. Εκτιμώ πολύ τον Αντώνη Ρέμο, τη Νατάσα Θεοδωρίδου, τον Νίκο Βέρτη και τον Κωνσταντίνο Αργυρό, έχω μια πολύ καλή προσωπική σχέση. Η μητέρα του κατάγεται από το ίδιο μέρος που κατάγεται και η δική μου μητέρα, την Άμπλιανη. Έχω πει και στους ίδιους οι οποίοι με καλούν με καλοσύνη να διασκεδάσουμε, λέγοντας ότι είμαι κι εγώ άνθρωπος, άλλα τους είπα ότι θα περιμένω λίγο ακόμα και ανάλογα πώς θα είναι τα σχήματα μετά τις εκλογές, έχω υποσχεθεί ότι θα πάω».

Οι «τρελές» απαιτήσεις ψηφοφόρων

«Από τις πιο περίεργες απαιτήσεις ψηφοφόρων ήταν, το ζευγάρωμα κυνηγετικών σκυλιών και η γιαγιά επιτυχόντα στις εξετάσεις που ζήτησε τραπέζι στα μπουζούκια», αποκάλυψε ο Χρήστος Σταϊκούρας.