Σε κρίσιμη κατάσταση ο 58χρονος που τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό η σύζυγός του

Επιμέλεια: Newsroom
Σε κρίσιμη κατάσταση ο 58χρονος που τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό η σύζυγός του
Ο δικηγόρος της 48χρονης ισχυρίστηκε ότι η πελάτισσά του δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Τη Δευτέρα (24/4) αναμένεται να απολογηθεί η 48χρονη γυναίκα που επιτέθηκε στη Μυτιλήνη με εύφλεκτο υλικό τον σύζυγό της, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας Μυτιλήνης απήγγειλε στη γυναίκα κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε συχνά προστριβές καθώς έχει χάσει τα δύο από τα τρία της παιδιά. Το πρώτο από πνιγμό και το δεύτερο σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο δικηγόρος της, Τάσος Χατζηγιάννης ισχυρίστηκε ότι η 48χρονη δεν είχε ανθρωποκτόντο διάθεση αλλά ούτε και την πρόθεση να προκαλέσει κακό στον σύζυγό της. Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο, γι' αυτό η γυναίκα στην προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά που η ίδια προκάλεσε φέρει εγκαύματα στα χέρια.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να γίνει ιατροδικαστική εξέτασή της προκειμένου να διαπιστωθούν τα εγκαύματά της στα χέρια αλλά και διάφοροι μώλωπες που φέρει ως αποτέλεσμα ενδοοικογενεικής βίας. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι η 48χρονη έχει εθισμό σε εξαρτησιογόνες ουσίες όπως είναι το αλκοόλ λόγω της απώλειας δύο παιδιών.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 58χρονο

Στο μεταξύ, διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής του νοσοκομείου Παπανικολάου 58χρονος που δέχθηκε το εύφλεκτο υγρό.

«Δεν είναι τόσο τα εγκαύματα όσο το εσωτερικό του, η ζημιά έχει γίνει στο αναπνευστικό του από αυτά που έχει εισπνεύσει. Τον περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά με σκοπό να τον κάψει, ζήλευε», αναφέρει η αδερφή του θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά του άνδρα στη Θεσσαλονίκη έγινε το βράδυ της Πέμπτης (20/4) με C130 και αμέσως υπεβλήθη σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς φέρει σοβαρά εγκαύματα πρώτου, δεύτερου και τρίτου βαθμού στο 50% του σώματος του σε θώρακα, λαιμό, πλάτη και πόδια, με τους γιατρούς να τονίζουν ότι τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα.