Τουρίστας υπό την επήρεια ουσιών ξύπνησε σε σημαδούρα σε παραλία της Ταϊλάνδης (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τουρίστας υπό την επήρεια ουσιών ξύπνησε σε σημαδούρα σε παραλία της Ταϊλάνδης (vid)
Ο άνδρας αναγκάστηκε να προσκολληθεί σε μια σημαδούρα στη μέση της θάλασσας.

Ένας Βρετανός τουρίστας βρέθηκε σε επικίνδυνη κατάσταση το πρωί της Πέμπτης (20/4), όταν πήγε για μπάνιο στα νερά ανοιχτά των ακτών της Ταϊλάνδης. Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, ξύπνησε πάνω σε μια σημαδούρα, μη έχοντας αντίληψη το τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε μείνει σε ξενοδοχείο της περιοχής και είχε αποφασίσει να κάνει μια πρωινή βουτιά. Ωστόσο, γρήγορα βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν το ρεύμα τον παρέσυρε από την ακτή. Προσπάθησε να κολυμπήσει πίσω, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν πολύ μακριά και δεν θα μπορούσε να επιστρέψει μόνος του.

Ευτυχώς, ένα διερχόμενο αλιευτικό σκάφος εντόπισε τον άνδρα να προσκολλάται στη σημαδούρα και ειδοποίησε τις αρχές. Μια ομάδα διάσωσης στάλθηκε στη σκηνή και ο άνδρας τελικά επέστρεψε στην ακτή σώος και αβλαβής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας βρίσκονταν υπό την επήρεια απαγορευτικών ουσιών.

Το περιστατικό χρησιμεύει ως υπενθύμιση για τους κινδύνους που εγκυμονεί το κολύμπι στη θάλασσα, ιδίως σε άγνωστα νερά. Τα ισχυρά ρεύματα μπορούν γρήγορα να παρασύρουν ακόμη και έμπειρους κολυμβητές μακριά από την ακτή και είναι σημαντικό να είστε πάντα προσεκτικοί και να ακολουθείτε τις τοπικές οδηγίες ασφαλείας.

Η Ταϊλάνδη, με τις πολλές όμορφες παραλίες και τα ζεστά νερά της, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι επισκέπτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η θάλασσα μπορεί να είναι απρόβλεπτη και είναι σημαντικό να έχουν πάντα επίγνωση των κινδύνων που ενέχει.

Υπό το πρίσμα αυτού του περιστατικού, οι τοπικές αρχές προτρέπουν τους τουρίστες να είναι προσεκτικοί όταν κολυμπούν στη θάλασσα και να ακολουθούν πάντα τις συμβουλές των ναυαγοσωστών και του λοιπού προσωπικού ασφαλείας.