Το ψάρι – γορίλας που έχει μπερδέψει το διαδίκτυο

Επιμέλεια: Newsroom
 Το ψάρι – γορίλας που έχει μπερδέψει το διαδίκτυο
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το ψάρι αυτό είναι ένα πραγματικό και ξεχωριστό είδος, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για δημιούργημα photoshop.

Υπήρξε κάποια συζήτηση και διαμάχη σχετικά με την ύπαρξη ενός είδους ψαριού που ονομάζεται ψάρι - γορίλας. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το ψάρι αυτό είναι ένα πραγματικό και ξεχωριστό είδος, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για δημιούργημα photoshop. Είναι λοιπόν το ψάρι - γορίλας πραγματικό ή ψεύτικο;

Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι υποτίθεται ότι είναι. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το ψάρι αυτό είναι ένα μεγάλο, επιθετικό αρπακτικό που μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα σε μήκος και έχει ένα χαρακτηριστικό πρόσωπο που μοιάζει με γορίλα με προεξέχον σαγόνι και κυνόδοντες. Λέγεται ότι κατοικεί στα ποτάμια και τις λίμνες της Αλγερίας και θεωρείται σπάνιο και άπιαστο πλάσμα.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την ύπαρξη του. Κανένα έγκριτο επιστημονικό περιοδικό ή ίδρυμα δεν έχει αναφερθεί ποτέ στην ανακάλυψη ενός τέτοιου είδους. Επιπλέον, δεν υπάρχουν φωτογραφίες ή βίντεο του ψαριού που να μπορούν να επαληθευτούν ως γνήσια. Όλες οι αναφορές για θεάσεις και συναντήσεις με το ψάρι είναι είτε ανεπίσημες είτε βασίζονται σε μη επαληθευμένες πηγές.

Παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, ορισμένοι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν στην ύπαρξη του. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται απλώς για ένα άγνωστο μέχρι πρότινος είδος που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη από την επιστήμη, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για μια σκόπιμη φάρσα που διαπράττεται από άτομα που επιδιώκουν να κερδίσουν την προσοχή ή τη φήμη.