SpaceX: Αναβλήθηκε η εκτόξευση του Starship, του πιο ισχυρού πυραύλου

Επιμέλεια: Newsroom
SpaceX: Αναβλήθηκε η εκτόξευση του Starship, του πιο ισχυρού πυραύλου
Η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του Starship από το Τέξας ήταν στην τελική ευθεία, όταν τελικά αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί.

Η SpaceX του Έλον Μασκ ανέβαλε την τελευταία στιγμή την εκτόξευση του Starship, του πιο ισχυρού πυραύλου που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του Starship από το Τέξας ήταν στην τελική ευθεία, όταν τελικά αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί. Ο λόγος ήταν ένα ζήτημα συμπίεσης που προέκυψε, το οποίο δεν μπόρεσαν να επιλύσουν εγκαίρως οι μηχανικοί.

Ακόμη δεν είναι σαφές πότε θα κάνει η SpaceX την επόμενη προσπάθεια για την εκτόξευση του πυραύλου. «Μάθαμε πολλά σήμερα, θα ξαναδοκιμάσουμε σε λίγες ημέρες», έγραψε ο Έλον Μασκ στο πρώτο tweet μετά την αναβολή της εκτόξευσης.

Αυτή η πρώτη δοκιμαστική, μη επανδρωμένη, πτήση του πυραύλου που είχε προγραμματιστεί για σήμερα θεωρούνταν το πρώτο βήμα για την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη και τελικά για μία αποστολή στον Άρη.

Ο πύραυλος έχει ύψος 120 μέτρα, δηλαδή είναι 10 μέτρα μεγαλύτερος από τον Saturn V που έστειλε τον άνθρωπο στη Σελήνη το 1969.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Έλον Μασκ επιχείρησε να μετριάσει τις προσδοκίες. Είχε επισημάνει πως ήταν πολύ πιθανό να αναβληθεί η εκτόξευση του πυραύλου. «Πιθανότατα αύριο δεν θα είναι επιτυχής. Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο δισεκατομμυριούχος, επισημαίνοντας πως στην καλύτερη περίπτωση από τη διαδικασία θα προέκυπταν κρίσιμα δεδομένα για την πτήση του πυραύλου.