40.000 ευρώ θα πληρώσει η 63χρονη που πάτησε με Ι.Χ. σκυλάκι: Γιατί επιβλήθηκε πρόστιμο και στην ιδιοκτήτρια

Newsroom
40.000 ευρώ θα πληρώσει η 63χρονη που πάτησε με Ι.Χ. σκυλάκι: Γιατί επιβλήθηκε πρόστιμο και στην ιδιοκτήτρια
Στην 63χρονη, πέρα από την ποινική δικογραφία, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ποινική δικογραφία για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, περί κακοποίησης ζώου, σχηματίζεται σε βάρος μια 63χρονης, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη γιατί με το αυτοκίνητό της χτύπησε έναν σκύλο στην περιοχή των Πατελών στο Ηράκλειο της Κρήτης, και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το περιστατικό.

H ιδιοκτήτρια του ζώου, που έδωσε κατάθεση στις Aρχές, αποδίδει στη συλληφθείσα πρόθεση να χτυπήσει τον σκύλο, καθώς υποστήριξε ότι τον είδε και δεν σταμάτησε.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr, προφορικά η 63χρονη φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να χτυπήσει το ζώο, ότι «έκοψε» ταχύτητα και όταν νόμιζε πως είχε φύγει από τον δρόμο, θέλησε να περάσει.

Επίσης, ισχυρίστηκε πως δεν σταμάτησε μετά το χτύπημα γιατί «πανικοβλήθηκε» από τις φωνές της ιδιοκτήτριας του ζώου.

Το ζωάκι τραυματίστηκε σοβαρά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αλλά χειρουργήθηκε και βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου.

Στην 63χρονη, πέρα από την ποινική δικογραφία, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς. Επίσης, διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ επιβλήθηκε και στην ιδιοκτήτρια του ζώου για παράβαση της ίδιας Νομοθεσίας.