Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Qatar Gate

Newsroom
Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Qatar Gate
H Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, ήταν η μόνη που παρέμενε προφυλακισμένη για το qatargate μετά την αποφυλάκιση, χθες, του Μαρκ Ταραμπέλα

Αποφυλακίζεται η Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο Qatar Gate, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Εύα Καϊλή αφήνεται ελεύθερη και θα είναι με «βραχιολάκι» στο σπίτι της.

H Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήταν η μόνη που παρέμενε προφυλακισμένη για το qatargate μετά την αποφυλάκιση, χθες, του Μαρκ Ταραμπέλα. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Σκάι στις Βρυξέλλες, Εφη Κουτσοκώστα, η απόφαση για την Εύα Καϊλή ελήφθη μία μέρα νωρίτερα, ενώ απαιτούνται τρεις εργάσιμες μέρες για να αφεθεί ελεύθερη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή είχαν ζητήσει την αποφυλάκισή της χωρίς περιορισμούς, όπως είχε δηλώσει και στο Euronews ο συνήγορος υπεράσπισής της, Σβεν Μαρί.

Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση ενώπιον του Προδικαστικού Συμβουλίου Βρυξελλών το πρωί της Πέμπτης, όπου και θα συζητούνταν το ζήτημα της αποφυλάκισής της. Υπενθυμίζεται ότι η κα Καϊλή μαζί με τον Μαρκ Ταραμπέλα ήταν οι μόνοι δύο, μεταξύ των κατηγορουμένων, που δήλωσαν αθώοι και ότι δεν εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς. Με το να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, εικάζεται ότι οι εισαγγελικές Αρχές και ο εισαγγελέας, αλλά και κατήγορος Μισέλ Κλεζ έχουν στα χέρια τους αρκετά στοιχεία, που θα σταθούν ως κατηγορητήριο σε βάρος της Ευρωβουλευτού στην ερχόμενη δίκη.