Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι αδιανόητο να μη μπορούμε να έχουμε καλούς, σοβαρούς διαιτητές από το εξωτερικό» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι αδιανόητο να μη μπορούμε να έχουμε καλούς, σοβαρούς διαιτητές από το εξωτερικό» (vid)
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης (12/4) στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, Mega Καλημέρα, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διαιτησία του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι έχουν γίνει κινήσεις προόδου.

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελεονόρα Μελέτη είχε και ποδοσφαιρική χροιά, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στην παρουσία καλών διαιτητών από το εξωτερικό, αλλά και στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

«Είναι τόσο σημαντικό το ποδόσφαιρο, είναι το απόλυτο λαϊκό σπορ, που επιβάλλεται να καθαρίσει» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στον ελληνικό ποδόσφαιρο και την αμφισβήτηση που έχει τεθεί για τους ξένους διαιτητές που επιλέγονται.

«Έχει διοικητική ανεξαρτησία» είπε και συμπλήρωσε: «Είναι αδιανόητο να μη μπορούμε να έχουμε καλούς, σοβαρούς διαιτητές από το εξωτερικό. Το VAR είναι μια μεγάλη πρόοδος για το ποδόσφαιρο. Όμως υπάρχει και από το εξωτερικό σχέδιο εξυγίανσης και εκεί πρέπει να πάμε».

«Οι αγώνες πρέπει να γίνονται στο γήπεδο», δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης. Εκτίμησε ότι έχουν γίνει βήματα στο θέμα της οπαδικής βίας μετά τη δολοφονία Καμπανού.

«Οι αγώνες πρέπει να είναι στο γήπεδο, πρέπει να έχουμε αντικειμενικές διαιτησίες και να κερδίζει ο καλύτερος», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ απέδωσε μεγάλη σημασία και στη βελτίωση των υποδομών. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην κατασκευή γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, με χρηματοδότηση σε μεγάλο βαθμό από το κράτος, ενώ επισήμανε ότι ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της πολιτείας για τη χωροθέτηση τη νέας Τούμπας, του γηπέδου του ΠΑΟΚ.