Υπέφερε το λευκό τιγράκι: «Έσπαγαν τα πλευρά του ακόμη και με μικρές κινήσεις» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
 Υπέφερε το λευκό τιγράκι: «Έσπαγαν τα πλευρά του ακόμη και με μικρές κινήσεις» (vid)
Η μικρή Χασίγια, το λευκό τιγράκι στο οποίο έγινε ευθανασία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την απόφαση να γίνει εν τέλει ευθανασία στην μικρή Χασίγια, όπως ήταν και το όνομα που είχε δοθεί στο λευκό τιγράκι.

Δυστυχώς, τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η μικρή Χασίγια αποδείχτηκαν αξεπέραστα. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποχαιρέτησε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας (10/4) με μία συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, τη μικρή Χασίγια, το όμορφο λευκό τιγράκι που εγκαταλείφθηκε στα σκουπίδια του πάρκου από άγνωστο στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στη λευκή τίγρη έγινε ευθανασία, καθώς τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε δεν της έδιναν πολλά περιθώρια.

«Έσπαγαν τα πλευρά της ακόμη και με μικρές κινήσεις»

Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μίλησε για την απόφαση να γίνει εν τέλει ευθανασία στην μικρή Χασίγια. «Καταρχάς να διευκρινίσω ότι το τιγράκι ήταν περίπου τεσσάρων μηνών, εμείς το βρήκαμε περίπου 3 μηνών. Κάναμε μεγάλες προσπάθειες με δική μας πρωτοβουλία και με πρωτοβουλία κέντρων του εξωτερικού που ήρθαν σε επαφή μαζί μας. πήραν όλοι με τη σειρά τους τον ιατρικό φάκελο, έναν ιδιαίτερα πλούσιο φάκελο, και η απόφασή τους ήταν ομόφωνη. Τα κέντρα αυτά του εξωτερικού είναι κέντρα φιλοξενίας και όχι περιθάλψεως, ειδικεύονται περισσότερο για ζώα που έχουν κατασχεθεί από τσίρκα, από ζώα που ήταν σε ιδιωτικές συλλογές», είπε αρχικά.

Δεν υπήρχε κέντρο για να αποκατασταθεί η υγεία του ζώου;

«Το ζώο έπασχε από αυτό που λέγεται μεταβολική νόσος των οστών. Από τη στιγμή που γεννήθηκε αυτό το ζώο έπασχε από οστεοπόρωση. Με κάποιές κινήσεις έσπαγαν ακόμη και τα πλευρά της. αυτό το ζώο δεν ήταν δικό μας, τα βρήκαμε εμείς, το δηλώσαμε αμέσως στο Δασαρχείο, στην Ιατρική υπηρεσία, στην αστυνομία και από εκεί και πέρα περιμέναμε τις δικές τους ενέργειες. Αυτό που κάναμε εμείς, η ευθύνη που είχαμε ήταν να κάνουμε όσο μπορούσαμε τη ζωή της πιο «εύκολη». Οι αναλύσεις και τα ραντεβού που έπρεπε να γίνουν για να παρθούν τα MRI εξετάσεις δεν γίνονταν από την μία μέρα στην άλλη. Περιμέναμε ακόμα και δύο βδομάδες για τις εξετάσεις», διευκρίνισε ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου.

Πώς βρέθηκε το λευκό τιγράκι έξω από το Αττικό Πάρκο;

«Υπάρχουν πληροφορίες που μας ήρθαν με απόκρυψη τηλεφώνου, θα τις καταθέσω εγώ στην Εισαγγελία. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που τα εμπορεύεται. Εάν μπείτε στο ίντερνετ υπάρχουν sites που πουλάνε λευκές τίγρεις. Και αν ρωτήσεις πώς θα το παραλάβεις σου λένε να μην ανησυχείς και ότι θα το παραλάβεις στην πόρτα σου. Άρα αυτό το παράνομο εμπόριο, ναρκωτικά, γίνεται με ανθρώπους και με ζώα με όλα. Αν πάτε στο Σχιστό γίνεται παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας», κατέληξε ο κ. Λεσουέρ.