Έφοδοι της Δίωξης Εκβιαστών σε 14 μπαρ: Νεαρός πήγε να βγάλει όπλο

Επιμέλεια: Newsroom
Έφοδοι της Δίωξης Εκβιαστών σε 14 μπαρ: Νεαρός πήγε να βγάλει όπλο
Κατά την είσοδο των αστυνομικών σε μπαρ στην Αθήνα με σκοπό τη διενέργεια ελέγχων σε θαμώνες, 25χρονος προσπάθησε να διαφύγει, επιχειρώντας παράλληλα να βγάλει πιστόλι που είχε τοποθετημένο στη ζώνη του.

Απανωτές εφόδους και ελέγχους σε θαμώνες και λοιπούς παρευρισκόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με σκοπό τον εντοπισμό μπράβων, πραγματοποίησε χθες τα ξημερώματα, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 14 καταστήματα και 20 άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν οι τέσσερις.

Στο πλαίσιο της δράσης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ένας 25χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, κατά την είσοδο των αστυνομικών σε μπαρ στην Αθήνα με σκοπό τη διενέργεια ελέγχων σε θαμώνες που κρίνουν ύποπτους, ο 25χρονος προσπάθησε να διαφύγει, επιχειρώντας παράλληλα να τραβήξει πιστόλι που είχε τοποθετημένο στη ζώνη του στην περιοχή της μέσης.

Άμεσα οι αστυνομικοί απέτρεψαν την επικείμενη κίνηση του και τον ακινητοποίησαν παρά την αντίσταση που προέβαλε. Από τη σωματική έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα 7 φυσιγγίων και ζευγάρι γάντια με κοκάλινη επένδυση.

11

Από περαιτέρω έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο πιστόλι, ρόπαλο, 29 φυσίγγια και 4 αμπούλες προωθητικού αερίου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.