Κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: Kλώτσησε στο κεφάλι γατάκι που τον πλησίασε για να το χαϊδέψει

Επιμέλεια: Newsroom
Κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: Kλώτσησε στο κεφάλι γατάκι που τον πλησίασε για να το χαϊδέψει
«Το σαγόνι του κάτω είναι κομμένο. Ο ουρανίσκος του έχει ανοίξει στη μέση. Είναι κλωτσιά από κάτω προς τα πάνω γι’ αυτό άνοιξαν όλα στη μέση».

Μια απίστευτη πράξη βαρβαρότητας και κτηνωδίας από έναν άνθρωπο και θύμα ένα μικρό θηλυκό γατάκι, στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Το πρωί της περασμένης Τρίτης, ασυνείδητος κλώτσησε το άτυχο ζώο στο κεφάλι όταν αυτό τον πλησίασε για να το χαϊδέψει.

Το γατάκι βρέθηκε αιμόφυρτο στο πάρκινγκ της στάσης Φιλίππου στους Αμπελόκηπους από περαστικό, ο οποίος το μετέφερε στον κτηνίατρο και ενημέρωσε τη φιλοζωική. Η Κλεοπάτρα Καραφώτη, από τη φιλοζωική του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης περιγράφει στο ThessToday.gr την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το άτυχο γατάκι αλλά και το μεγάλο αγώνα που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή.

1

Το κλώτσησε στο κεφάλι και το άφησε τυφλό

«Ο γιατρός είπε ότι είναι σίγουρα κλωτσιά. Το σαγόνι του κάτω είναι κομμένο. Μου έδειξε σε βίντεο την εξέταση που έκανε στο γατάκι. Ο ουρανίσκος του έχει ανοίξει στη μέση. Είναι κλωτσιά από κάτω προς τα πάνω γι’ αυτό άνοιξαν όλα στη μέση. Έχει οίδημα στο κεφάλι. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα υποχωρήσει για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί και να χειρουργηθεί. Όσο έχει οίδημα στο κεφάλι δε μπορεί να γίνει χειρουργείο. Του χορηγείται ορός», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το ζώο ήταν ιδιαίτερα φιλικό με τους ανθρώπους και δεν φοβόταν να τους πλησιάσει. «Το γατάκι ήταν πάρα πολύ χαδιάρικο», όπως επεσήμανε.

Πλέον νοσηλεύεται σε κλινική στη Σταυρούπολη και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή. Η κα. Καραφώτη σημειώνει ότι έχει μείνει τυφλό, ενώ δε μπορεί να διαπιστωθεί ακόμη αν έχει υποστεί κάποια βλάβη στον εγκέφαλο από το σφοδρό χτύπημα. «Το πιο πιθανό είναι ότι θα ζήσει αλλά μετά χρειάζεται μεγάλο χειρουργείο. Δεν υπάρχει περίπτωση να σωθούν τα μάτια του. Θα μείνει τυφλό. Τώρα μπορεί να σηκωθεί και να βαδίσει».

Η καταγγελία για τη νεαρή γάτα πυροδότησε κύμα αντιδράσεων στα social media, ενώ πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να την υιοθετήσουν αν γίνει καλά και να της δώσουν την αγάπη που στερήθηκε σε αντιδιαστολή με τη βιαιότητα που υπέστη.

Ερωτηθείσα για το τι πρέπει να γίνει ώστε να εκλείψουν αυτά τα περιστατικά -λίγους μήνες νωρίτερα είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας η είδηση για ένα νεογέννητο γατάκι που ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου στη Θεσσαλονίκη-, η κα. Καραφώτη επεσήμανε ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται ό,τι ορίζει ο νόμος.