Μοίρασαν ληγμένα επιδόρπια με μούχλα σε φοιτητές στην Λάρισα

Επιμέλεια: Newsroom
Μοίρασαν ληγμένα επιδόρπια με μούχλα σε φοιτητές στην Λάρισα
Σε κατάληψη της πρυτανείας στη Λάρισα προχώρησαν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες συνθήκες σίτισης.

Οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας προχώρησαν σε κατάληψη της πρυτανείας διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες συνθήκες σίτισης.

Σε κατάληψη της πρυτανείας στη Λάρισα προχώρησαν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες συνθήκες σίτισης. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, τους μοίρασαν επιδόρπια με μούχλα ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν και άλλα ακατάλληλα τρόφιμα από τον εργολάβο που έχει αναλάβει το catering της σίτισης τους.

«Το περιστατικό στις 22/03 όμως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τα συσκευασμένα επιδόρπια που μοιράστηκαν ήταν ληγμένα και βρέθηκε μούχλα σε κάποιο από αυτά. Στις συγκεκριμένες συσκευασίες είχε σβηστεί εσκεμμένα η αναγραφή της ημερομηνίας παραγωγής και λήξης» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου, σύμφωνα με το thessaliatv.

Το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την ελληνική κοινωνία βάζει δυσβάσταχτα εμπόδια στην καθημερινή επιβίωση κάθε λαϊκής και ταξικά καταπιεσμένης ελληνικής οικογένειας. Σε ένα πλαίσιο με πληθωρισμό πάνω από 10%, ενεργειακή ακρίβεια, καθημερινή αύξηση των τιμών σε βασικά είδη ανάγκης και την ιδιωτικοποίηση του νερού, οι σπουδές μας από δικαίωμα καθίστανται προνόμιο για λίγους.

Την κατάσταση αυτή έρχεται να επιδεινώσει η απροθυμία του ΠΘ και της κυβέρνησης για ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας. Με βάση το ΦΕΚ του 2012 δικαιούχοι σίτισης είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα 45.000 ευρώ και κάτω. Ακόμα και αυτό όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ με πρόφαση την υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα τα εισοδηματικά κριτήρια να είναι εν τέλει πολύ χαμηλότερα των 45.000 ευρώ.

Φέτος ενώ η ακρίβεια σαρώνει, το ΠΘ αντί να βρει πόρους για την σίτιση, να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά του ΕΛΚΕ ή να απαιτήσει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, μείωσε κι άλλο τους δικαιούχους για την σίτιση. Να σημειωθεί επίσης ότι για πρώτη χρονιά δεν ανακοινώθηκαν συμπληρωματικά αποτελέσματα επιλαχόντων σίτισης.

Το περιστατικό στις 22/03 όμως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τα συσκευασμένα επιδόρπια που μοιράστηκαν ήταν ληγμένα και βρέθηκε μούχλα σε κάποιο από αυτά. Στις συγκεκριμένες συσκευασίες είχε σβηστεί εσκεμμένα η αναγραφή της ημερομηνίας παραγωγής και λήξης. Μάλιστα όταν ρωτήσαμε γιατί είχαν αφαιρεθεί οι ετικέτες με τις ημερομηνίες λήξης πήραμε την απάντηση ότι θεωρήθηκαν λανθασμένες.